Dostaveníčko si zde dalo 80 jednotlivců a 24 štafet ze šesti zemí, aby dali podobu výsledkové listině trati 0,8 km plavání – 5 km kajak – 20 km kolo - 5 km běh. Na start se postavila celá kvadriatlonová špička, protože se jednalo také o předposlední závod Světového poháru a body zde získané mohou výrazně ovlivnit jeho celkovou podobu. Finálový závod se koná už zítra v Německu. Mezi nimi nechyběli z Třebíče Petr Mejzlík a Zdeněk Mikoláš.

Petr Mejzlík startující za TJ Spartak Třebíč po zisku titulu mistra světa na dlouhé trati z Hannoveru v červnu téměř na konci sezony zde získal titul vícemistra Evropy časem 1:54,57 hod. K vítězství mu chybělo 33 vteřin. To získal Němec Jurgen Kastner. Třetí místo obsadil jeho krajan Rudolf Kai-Dieter.

„Rozhodl jsem se tam půjčit mořský kajak, dobře jsem udělal, po zkušenosti z loňska, kdy jsem měl těžko ovladatelný sjezdový, který v těch vlnách si se mnou dělal, co chtěl a nejel. Šel jsem hodně na doraz, protože jsem cítil šanci uspět. Kastner je dobrý, i vloni mu to jezdilo. Moc nechybělo, ale na sprintu je 33 vteřin dost. Ale vrátil jsem porážku z Polska Kai-Dieterovi, což mě těší," komentuje Mejzlík.

„V sobotu Bergsee a je dobojováno. Na začátku jsem si tajně přál to celé vyhrát a ono to zřejmě vyjde. Závod se povedl a po čtvrté bych mohl získat malý glóbus za vítězství v kategorii a dostat se i do první desítky celkově," dodává.

Zdeněk Mikoláš startující v barvách Ledních medvědů nestačil pouze na Slováka Miloše Kotlárika (2:12,14 hod.) a časem 2:14,09 hod. získal svůj zatím největší úspěch. Třetí místo obsadil Maďar István Zakariás.

Na větrem „rozhoupaném" Balatonu, kopcovité cyklistice a hlavně ve 34 stupních ve stínu dominovali Španělé. Zvítězil časem 1:28,30 hod. Garcia Peces před svým krajanem Beltranem Coromixasem. Třetí příčku obsadil Maďar Badar Gergo.