„Třebová je družstvo, u kterého se nikdy neví, v jaké dojede sestavě a jak se na utkání připraví. Už po příjezdu však bylo vidět, že budou mít problém se sestavou. V zápise 
(o utkání) měli osm lidí a na plac jich nastoupilo sedm, z toho dva nahrávači a libero. Na druhé utkání hostům dorazil smečař, ale naštěstí se to na jejich hře nijak plusově neprojevilo," uvedl na adresu soupeře domácí trenér Jiří Kolouch starší.

Hosté jeho svěřencům příliš problémů nenadělali. 
„V obou utkáních jsme soupeře přehrávali ve všech herních činnostech. Snad jedině servisem Třebová trochu zazlobila," komentuje hrotovický kouč.

V ostatních zápasech dvojkola stojí za zmínku, že Střelice na palubovce pražského Dansportu uhrály pouze set. Dvoru Králové nad Labem se doma proti Žďáru nad Sázavou nepovedlo ani to. V boji o druhé sestupové místo Malšovice dvakrát zvítězily na palubovce Modřan.

Následující dvojkolo je na programu až příští víkend a Hrotovické čeká derby Vysočiny na půdě vedoucího Žďáru nad Sázavou. „Pokud se nám tam nepodaří bodovat, bude mít Žďár jisté první místo 
v soutěži," zvedá varovný prst Kolouch.

HROTOVICE – Č. TŘEBOVÁ 3:0 (20,23,20), 3:0 (14,22,16)
Hrotovice: Bartes, Doležal, Pavel Roupec, Petr Roupec, Kolouch ml., Huryta, Pečenka, Svoboda.