Jeho svěřenci měli od úvodu prvního zápasu více ze hry. „První set se od začátku hrál pod naší taktovkou a i přes zranění libera Jirky Doležala, který měl vykloubený malíček, jsme se bez problémů ujali vedení," popisuje hostující kouč.

Jenže pak se domácí oklepali a vývoj střetnutí otočili. „Do dalších setů jsme šli už bez libera. Navíc nám odešly snad všechny údery. Soupeř solil servis, zatímco my si nedokázali slušně přihrát a než jsme se naděli, Šlapanice vedly 2:1," posteskl si Kolouch.

Hosté se ve zbytku střetnutí marně pokoušeli o zvrat. „Ve čtvrtém setu jsme se ještě dostali, myslím, ke dvěma setbolům, ale domácí si výhru pohlídali. Škoda, i bodík za dva sety by byl dobrý," mrzelo hrotovického lodivoda, který musel ještě řešit jiné nepříjemnosti.

„V polední přestávce jsme vezli Jirku Doležala na úrazovku a verdikt po rentgenu zní „pouze" vykloubené, tak snad bude brzy zpět," doufá šéf hrotovické lavičky.
Tým z Třebíčska tak musel mobilizovat síly na druhé měření sil.

„Vzbudili jsme po noční Cafina a ten s sebou vzal i Sláťu, který po zranění ještě nezačal s tréninkem. Nastoupili jsme s Pájou na liberu, Cafinem na bloku a Sláťou na lavičce. Domácí udělali taky jednu změnu v sestavě, po našem vzoru vyměnili taky blokaře," popisuje Kolouch.

Změny však nebyly jeho mužstvu nic platné. Jak první zápas skončil, tak i druhý začal. Šlapanice začaly s ještě větším nasazením.
„My jsme naopak pokračovali ve špatném příjmu (3-4 esa za set), špatném servisu a útoku. Sláťa ještě nastoupil do posledního setu, ale rozjeté Šlapky už nic nezastavilo," komentuje hrotovický kormidelník.

Ten uznal, že soupeř byl lepší. „Zkrátka, na borce ze Šlapanic jsme tentokrát neměli, přehráli nás na všech postech," má jasno trenér Hrotovic. ⋌(spo)

ŠLAPANICE - HROTOVICE 3:1 (-19,16,19,27), 3:0 (18,10,20)
Hrotovice: Bartes, Pavel Roupec, Petr Roupec, Kolouch, Beránek, Doležal, Vrána, Cafourek, Slatinský.