„V loňské sezoně nám ve vzájemných utkáních nevěnovali ani bod, čtyřikrát jsme prohráli 1:3. V minulém kole však Střelice doma dvakrát prohrály se Žďárem 1:3, a tak se dala od soupeře čekat nažhavenost a tuhý boj," nechal se slyšet hrotovický trenér Jiří Kolouch.

Jeho tým nastoupil s devíti hráči, ale: „Balin (Bartes) s Pájem (Pavel Roupec – pozn. aut.) byli pouze jako železná záloha, bolístka jim nedovolila zasáhnout do hry. Sláťa pořád léčí patičku a ukázal se pouze o přestávce mezi zápasy. Hosté přijeli s jedenácti plejery, sestavou míchali, ale tu správnou sestavu se jim namíchat nepodařilo," uvedl na adresu soupeře hrotovický lodivod.

První vítězství domácích se nerodilo lehce. „Začátky setů v prvním utkání byly o prvním i druhém technickém oddechu a také vzácně vyrovnány, ale v koncovce jsme vždy odskočili," komentuje Kolouch. Druhý zápas měli hostitelé pod kontrolou. „Ve druhém utkání jsme si od začátku setů udržovali mírný náskok a bez problémů dovedli i druhý zápas k jasné výhře," hodnotí hrotovický kouč.

HROTOVICE – STŘELICE 3:0 (22,21,21), 3:0 (18,20,19)
Hrotovice: Petr Roupec, Kolouch, Svoboda, Cafourek, Beránek, Vrána, Doležal, náhradníci: Pavel Roupec, Bartes.