„Soupeř se v tabulce nacházel o jednu příčku a šest bodů pod námi. Tato skutečnost nám velela, že ve Střelicích musíme nějaký bod uhrát, jinak by se na nás dotáhl a v závěru soutěže nás mohl i předskočit," měl jasno hrotovický trenér Jiří Kolouch starší.

Jeho tým zavítal na jih Moravy v okleštěné sestavě. „Jako už tradičně v této sezoně jsme to skládali těžce. Do Střelic jsme vyrazili v sedmi kusech a přímo z noční přijeli Doležal s Bartesem, který byl kvůli kolenu jen na lavičce," popsal šéf hrotovické střídačky.

Jenže ve skutečnosti měli Hrotovičtí o hráče méně. „Schopných nastoupit do hry jsme měli pouze šest borců, a tak Jirka Doležal, hrající pravidelně na postu libera musel na účko. Nutno ale říci, že se s tímto postem srovnal se ctí," doplnil Kolouch.
V optimálním složení však nenastoupili ani domácí, a tak se dal očekávat vyrovnaný souboj. Vstup do obou utkání se vydařil Hrotovicím.

„První set patřil nám. V prvním utkání sice domácí srovnali na 1:1, ale to byl z jejich strany jediný vyhraný set a tak výhra šla za námi," těšilo Koloucha.

Ještě lépe vyšel jeho týmu úvod druhého klání, ovšem vítězství už tak hladké nebylo. „Zcela jasně jsme si vytvořili náskok 2:0. V dalších dvou setech se nám tolik nedařilo, udělali jsme fůru nevynucených chyb, a tak domácí ožili a srovnali," popsal hrotovický kormidelník.

O osudu zápasu musela rozhodnout až pátá sada. „V rozhodujícím pátém setu byl stav dlouho vyrovnaný. Až v koncovce jsme si zajistili výhru 3:2. Dovézt pět bodů ze Střelic je rozhodně super. V loňské sezoně jsme na Střelice neuhráli ani bod a letos jedenáct," uzavřel hodnocení Kolouch starší.

STŘELICE - HROTOVICE 1:3 (-14,22,-15,-21), 2:3 (-22,-11,20,23,-12)
Hrotovice: Petr Roupec, Kolouch ml., Svoboda, Vrána, Cafourek, Doležal, Bartes.