„Spokojenost s plným počtem bodů po výsledkové stránce být musí,“ říká vedoucí třebíčského družstva Bronislav Horečka.
Ten musel řešit otázku složení realizačního týmu, neboť kouč Spartaku František Dusil opustil lavičku a začal se věnovat starším a mladším žákyním.


„Pana Dusila na trenérském postu nahradila Alena Indráčková,“ prozrazuje klubový funkcionář. Za nejvydařenější utkání v první polovině soutěže ve Spartaku mají střetnutí se Sokolem Kobylisy.


„Přijeli k nám jako ambiciózní družstvo. Nakonec jsme rozhodli prakticky za dvacet minut,“ vzpomíná Horečka.


Naopak nevydařený zápas považuje na půdě Chrudimi. „Tady jsme se k vítězství protrápili. O poločase jsme vedli pouze o čtyři branky, ale soupeř ve druhém poločase fyzicky odpadl a zvládlo se to,“ nebyl spokojen s hrou.


Osu třebíčského týmu tvoří vyrovnaná brankářská dvojice Jana Nožičková se svojí jmenovkyní Pospíchalovou, pivotka Klára Kovaříková a o střelbu se nejvíce stará trio Martina Malenová, Lucie Zbožínková a Eliška Horečková, která je mimo jiné se 46 zásahy nejlepší střelkyní svého družstva a druhá v soutěži.


I suverén soutěže má své slabiny. „Jak už jsem řekl, že nejsem úplně spokojen s herní činností, zejména v obranné fázi. Někdy dostáváme poměrně dost laciných branek a na tom musíme přes zimu zapracovat,“ odhaluje třebíčský boss.


Třebíčské hráčky po skončení podzimu celý listopad trénovaly, měly pouze necelých čtrnáct dní pauzu a už před Vánocemi začaly nabírat fyzickou kondici.


„Od ledna trénujeme v hale, kde se zaměřujeme na nácvik různých herních situací, tak abychom nedostávali lehce tolik branek,“ naznačuje vedoucí družstva.


„Příští víkend absolvujeme přípravný turnaj v Pardubicích, kde se střetneme s Otrokovicemi, Pardubicemi a některými pražskými celky,“ dodal.
Soutěž pokračuje osmým kolem 29. března, kdy do Třebíče zavítá na šesté příčce figurující Slavie Plzeň.


A jaké jsou cíle tohoto nadějného týmu? „Udržet se na čele, je hloupost si dávat nižší cíle, když bez ztráty bodu vedeme soutěž,“ má jasno Horečka.