Nováček soutěže se mohl celou sezonu těšit obrovské podpoře svých fanoušků, kteří s nimi cestovali v hojném počtu i na venkovní zápasy. A jinak tomu nebylo ani v „domácím" prostřední v Třešti.

„Určitě se chceme doma pokusit dvakrát zvítězit za šest bodů a rozloučit se tak s diváky," přeje si hrající trenér Okříšek-Kněžic Jan Kourek, který by rád příznivce na závěr sezony se svým týmem potěšil. Jeho celek po vítězném derby na třebíčské půdě z minulého kola poskočil na čtvrtou příčku, kterou ještě může při shodě okolností vylepšit.

„Ještě bychom mohli skončit třetí, ale to už nemáme ve svých rukou. Udělat proto můžeme akorát to, že dvakrát vyhrajeme a pak by nezbývalo než čekat, jak dopadne Trutnov. Musel by oba své zápasy prohrát, ale to už je jen teorie," mávl rukou okříšský lodivod.

Sezonu už jen dohrávají i v Třebíči. „Teď už nejde vůbec o nic, protože jistotu této soutěže pro příští rok máme a do baráže postupuje pouze první tým. Oba zápasy se hrají jen z povinnosti," pravil kouč Sniperů Michal Pazderník.

Jeho mužstvo si může polepšit jen o jednu příčku. Tím by na čtvrtém místě vystřídalo právě svého okresního rivala. „Takhle se na to vůbec nedíváme, a jestli budou naše body v tabulce stačit na čtvrté nebo páté místo, tak na to nehledíme," nechal se slyšet třebíčský kormidelník.

I on by se ale rád rozloučil se soutěžním ročníkem důstojně. „Bylo by příjemné rozloučit se výhrou, ale uvidíme, jestli ty zápasy zvládneme nebo ne. Je také otázkou, v jakém složení přijedou oba soupeři," zadumal Pazderník.

Ten upozornil, že sobotní soupeř má stále šanci na konečné prvenství a účast v baráži. „Náchod je ještě ve hře o první místo. Do postupového boje můžeme promluvit už jen zpovzdálí. Je to jen na nich," řekl o aspirantovi na postup šéf třebíčské střídačky.

Florbalové menu
21. kolo - sobota: Přelouč – Trutnov, Lubná – Strakonice, Dačice - FBC Hradec Králové, OKŘÍŠKY-KNĚŽICE - Rtyně v Podkrkonoší (18.00, SH Třešť), SNIPERS TŘEBÍČ – Náchod (18.00, hala TJ Spartak), Litomyšl – Písek.
22. kolo - neděle: Lubná – Písek, SNIPERS TŘEBÍČ - Rtyně v Podkrkonoší (10.00, hala TJ Spartak), OKŘÍŠKY-KNĚŽICE – Náchod (10.00, SH Třešť), Dačice – Trutnov, Litomyšl – Strakonice, Přelouč - FBC Hradec Králové.