„O mistrovský titul budou bojovat hasičské naděje ve hře Plamen, která je určena smíšeným družstvům do 15 let. Soutěž dorostu přivede na start ve dvou kategoriích chlapce a dívky ve věku od 15 do 18 let,“ osvětlil starosta dobrovolných hasičů na Třebíčsku Bohumír Benáček.


„Všechny zúčastněné týmy se rekrutují z měst a obcí z celé republiky a svou zdatnost a právo startovat na mistrovství si vybojovaly v krajských kolech. Je to vyvrcholení jejich celoročního snažení,“ dodal.


Své zastoupení má v soutěži i kraj Vysočina. Ve hře Plamen bude barvy hájit smíšené družstvo z Rohovky na Pelhřimovsku. Ze stejné obce se do mistrovského závodu probojovalo i družstvo dorostenců. V kategorii dorostenek se do bojů zapojí děvčata z Heraltic. „Příprava probíhala prakticky celý rok. Že se dívky probojovaly na mistrovství republiky, bylo jasné na začátku června. Celé devítičlenné družstvo pak už jen dolaďovalo detaily,“ řekl jednatel heraltických dobrovolných hasičů Miroslav Ježek.


Dílčí výsledky jednotlivých disciplín budou známy na závěr každého soutěžního dne. Mistři republiky ve hře Plamen budou dekorování v pátek v 16 hodin. Vítěze v kategorii dorostenců pořadatelé vyhlásí v neděli v 16 hodin.