Český tým pod vedením třebíčského kouče Mariána Čočo Krásnyho se prezentoval v základní skupině A výbornými výkony. Trojlístek soupeřů Bělorusko, Polsko, Slovensko doslova deklasoval a skvěle zvládl i klíčový duel s Rakušany. Ti se měli podle očekávání porvat o postup do finále a tím také i na mistrovství světa.

„S předvedeným výkonem jsem spokojený. Důležité bylo vítězství s výborně hrajícím Rakouskem v základní skupině. Celé utkání jsme museli vzdorovat tlaku soupeře a hrát soustředěnou obranu, kterou podpořil přesný nadhoz," uvedl trenér Krásny.

Po prohraném finále 9:2 pak uznal kvality německých mistrů Evropy: „Dostat od tak silného soupeře během sedmi směn devět bodů není vůbec špatný výsledek. Navíc jsme sami dokázali dvakrát skórovat. Všichni němečtí hráči byli větší, a to je v této dětské kategorii důležitý faktor. I bez nejlepšího nadhazovače, který se nám zranil ještě před mistrovstvím, jsme dokázali uhrát dobrý výsledek a diváci se měli na co dívat."

Zlato tedy patří Německu, v České republice zůstalo stříbro a bronz putuje do Ruska, které si v utkání o třetí místo poradilo s Rakouskem velmi přesvědčivě 20:6.

Třebíč se navíc zapíše do historie baseballu jako organizátor historicky největšího mistrovství Evropy této věkové kategorie. Vysokou diváckou návštěvnost podpořilo nejen výborné počasí, ale také skutečnost, že na soupisce českého národního týmu bylo hned šest hráčů z klubu Třebíč Nuclears. Žákovské mistrovství Evropy si tak nenechal ujít ani sám prezident Konfederace evropského baseballu (CEB) Jan Esselman, který do Třebíče dorazil v průběhu šampionátu a zůstal rovněž na závěrečné předávání trofejí.

Výkony jednotlivých týmů sledovali prostřednictvím oficiální stránky na Facebooku lidé v celkem pětačtyřiceti zemích po celém světě.