Dvaadvacetiletý Cink dosáhl nejlepšího výsledku mezi elitou, v níž jezdí první sezonu. Před týdnem zahájil Světový pohár v Albstadtu dvanáctým místem. "Trochu mě mrzí, že to nevyšlo na stupně vítězů, ale jinak je to úžasný," uvedl Cink, který loni na Vysočině kraloval jezdcům do 23 let. Od třetího Švýcara Lukase Flückingera ho dělila minuta a 26 sekund.

Kulhavého připravil o šanci navázat na loňské druhé místo a předloňské vítězství pád, obsadil až 26. příčku. "Někde ve třetím kole jsem blbě spadnul, těžce jsem se zvedal, narazil jsem si koleno a hlavně levé zápěstí. Už jsem pak nebyl schopen závodit, objel jsem to především kvůli divákům. Po tom pádu pro mě závod skončil," řekl Kulhavý, který byl minulou neděli v Německu třetí.

Schurter vyhrál o tři sekundy před Francouzem Julienem Absalonem, jenž si vynahradil předchozí závod, v němž musel po defektu z vedoucího pozice odstoupit.

Také Nash postihl pád už krátce po startu, po němž se musela prokousávat pelotonem. V průběhu druhého kola se probojovala do první desítky, na čelo závodu však ztrácela přes minutu a půl. V cíli zaostala za vítěznou Žakeljovou o tři minuty a 24 sekund. "S výkonem jsem spokojená, výsledek měl být lepší," prohlásila Nash.

Tereza Huříková skončila se ztrátou 7:33 na 23. místě. "Tentokrát selhaly moje pocity. Před závodem jsem se cítila, že to bude super, že to vyjde do první patnáctky. Nešetřila jsem ambicemi, ale bohužel to nebylo úplně tak super, jak jsem si představovala," uvedla Huříková.

Závod se lámal ve čtvrtém z pěti okruhů. Vítězka z Albstadtu Italka Eva Lechnerová, která jela ve vedoucím kvartetu s pozdějšími medailistkami, měla defekt a z boje o pódium vypadla. Ztrácet začala Pendrelová a její manko činilo na konci okruhu půl minuty.

Vedoucí Žakeljová sice na kamenité části spadla, ale dokázala se otřepat a s Wloszczowskou společně najížděly do posledního okruhu bok po boku. Čtyřiadvacetiletá Slovinka nakonec poprvé v životě v SP triumfovala, k čemuž jí dopomohl i pád soupeřky po podklouznutí v zatáčce krátce před cílovou rovinkou.

Žakeljová s Wloszczowskou vévodí po dvou závodech i celkovému pořadí seriálu, Nash je devátá.