Ovšem i přesto se v tabulce posunuli na čtvrté místo od konce tabulky soutěže. Svěřenci Vladimíra Smitala tak mají na deváté příčce náskok dvou bodů před desátou Kroměříží.

N. JIČÍN – TŘEBÍČ 101:89 (22:22, 22:17, 30:20, 27:30)

Třebíčští sehráli v prvním poločase vyrovnanou partii, ale nevyšla jim třetí desetiminutovka, kdy si Nový Jičín vybudoval rozhodující náskok.

„První čtvrtina skončila nerozhodně. Druhou část jsme o pět bodů prohráli, ale rozhodl začátek třetí čtvrtky, kdy jsme během tří minut dostali pět košů. Pak jsme se sice snažili dotahovat, někdy jsme i zabrali, ale soupeř nám vždy odskočil,“ litoval třebíčský kouč Vladimír Smital.

Jeho týmu v konečném účtování nebylo nic platné, že nastřílel 89 bodů, ale 101 inkasoval.

„Je to škoda, protože směrem dopředu jsme hráli relativně dobře. Horší to bylo v obraně,“ má jasno třebíčský lodivod.

Ten zná příčiny porážky na půdě soupeře. „Soupeř byl posílen o jednoho podkošového hráče z Mattoni NBL, který nám dělal velké problémy, protože byl vyšší i těžší. Naši podkošoví hráči se s ním hodně trápili. Vyfauloval se na něm Vyskočil, pak jej chvíli bránil Vérosta,“ říká Smital.

„Domácí pak měli ještě jednoho hráče, který nám dal asi devět trojek, takže jsme ani tyto pokusy neubránili, zvlášť v té třetí čtvrtce,“ litoval trenér Třebíče.

Hosté se v závěrečném dějství pokusili o stíhací jízdu, ale bezvýsledně.

„Ve čtvrté čtvrtině jsme to stačili snížit na nějakých pět bodů, ale už se to nedalo dotáhnout. Ať jsme dělali, co jsme dělali, tak jsme prostě špatně bránili a oni nám vždycky dokázali odpovědět. Sto jedna inkasovaných bodů je opravdu hodně a to se pak při takových střeleckých dostizích těžko vyhrává,“ posteskl si třebíčský kouč.

Body Třebíče: P. Jančář 22, V. Jančář 24, Balko 19, Vyskočil 4, Čermák 8, Vérosta 10, Žákovský 2.