Tým Arrows Ostrava potvrdil svou příslušnost k české špičce a připsal si dvě vítězství. Ač výsledky 7:1 a 10:0 vypadají jednoznačně, tak neodpovídají průběhu dění. Nováček neprodal kůži lacino.

„Nenechme se zmást jednoznačným výsledkem, museli jsme být pozorní a trpěliví celý zápas. Domácí nám nic nedali zadarmo a jsem přesvědčen, že v soutěži i jako nováčci mohou ještě překvapit,“ nešetřil komplimenty na adresu Nuclears hrající trenér Ostravy a dlouholetý reprezentant Aleš Navrátil.

Ani trenér Třebíče Jan Gregor nevidí svůj tým negativně. „Hráče musím pochválit především za páteční zápas, kdy jsme předvedli obranu bez chyb. Další utkání ovlivnil déšť a stav hřiště. Špatné počasí nám vůbec neumožnilo trénovat,“ posteskl si nad komplikacemi v přípravě. Nejbližší budoucnost ale vidí optimisticky: „Doufám, že se počasí umoudří. Zápas od zápasu se stále lepšíme, máme stále víc kontaktů na pálce. Věřím, že dokážeme vyhrát už proti brněnským Hrochům. Minimálně se o to budeme snažit,“ přidal Gregor výhled na nejbližší extraligové kolo.

A jak vypadaly oba duely? Během úvodního duelu ve Slezasku dělal soupeři problémy především levoruký nadhazovač Třebíče Devon Barker, kterého podpořila také tentokrát obrana. Přesto se projevila především zkušenost hráčů Arrows a větší jistota v útoku. Ostrava se prosazovala po jednotlivých bodech a nakonec zvítězila 7:1.

Během deštivé odvety na třebíčské Hvězdě se za Třebíč postavil na nadhazovací kopec Američan Wesley Judish. A hned první pálkař Ostravy Devon Ramirez se opřel do jeho nadhozu a odpálil tvrdý hit, který předznamenal sílu útoku Arrows. Hráči Nuclears byli naopak ztuhlí a osudnou se jim stala především třetí směna. V té jim dokázal soupeř po sérii čtyř hitů a dvou chyb obrany domácích přidat pět doběhů. Během dalších inningů byla hra vyrovnaná a Ostrava přidávala už jen po jednotlivých dobězích. Konečné skóre se zastavilo na stavu 0:10 pro Arrows.