„Při závodě Birell MTB maraton cyklista na trati upadl a těžce se zranil. Policista Zdeněk Ludvík z obvodního oddělení z Bystřice nad Pernštejnem byl právě v terénu na policejní čtyřkolce a na pád muže okamžitě zareagoval. U zraněného zahájil nepřímou srdeční masáž do doby, než muž nabyl vědomí," popsala mluvčí Krajského ředitelství policie kraje Vysočina Dana Čírtková.

V místě, kde zůstal zraněný cyklista ležet, i nadále probíhal závod. „Cyklista měl velmi ošklivý pád, zůstal v bezvědomí a silně krvácel na hlavě. Situace na místě pádu byla nebezpečná, protože kolem projížděli další závodníci a mohlo hrozit riziko další kolize," uvedl Zdeněk Ludvík, který zavolal záchranáře a zajistil převoz zraněného do novoměstské nemocnice.

„Krátce po jeho převozu do nemocnice se na policisty obrátila blízká příbuzná muže a uvedla, že zraněný muž měl mít době, kdy nastupoval na start závodu, na ruce velmi cenné hodinky, které ale postrádá," doplnila další část příběhu Dana Čírtková.

Policisté pak společně s pořadateli závodu znovu důkladně prohledali místo pádu cyklisty. „Hodinky se jim podařilo nalézt. Policejní hlídka vyrozuměla mužovu příbuznou o nálezu hodinek a dohodla s ní způsob předání ztracených hodinek," uzavřela Dana Čírtková.