Nehoda se stala ve čtvrtek před sedmou hodinou ranní. Chodec přebíhal vozovku na ulici Kubišova v Třebíči, přičemž se před vstupem do silnice nepřesvědčil, zda ji může bezpečně přejít. „Poté došlo ke střetu chodce s dosud neustanoveným vozidlem, které jelo po ulici Kubišova ve směru jízdy k ulici Hrotovická," popsala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Sedmapadesátiletý chodec na místě nehody žádné zranění nepociťoval, a proto z místa odešel. Rovněž řidič nezjištěného vozidla z místa nehody odjel. Následně na sobě chodec zranění pocítil a sám vyhledal lékařské ošetření v nemocnici v Třebíči. „Policisté provedli u chodce orientační dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem - 1,24 promile alkoholu. Opakovaná dechová zkouška u chodce byla také pozitivní a vykázala hodnotu 1,7 promile alkoholu," popsala mluvčí.

Policisté teď hledají řidiče auta, které se s chodcem střetlo. „Na tohoto řidiče policisté nepohlížejí jako na viníka nehody," upozornila mluvčí.
Případní svědci nehody nebo na samotný řidič, který byl účastníkem nehody, se mají hlásit na lince tísňového volání 158.