Záchranné složky přijaly informaci o nehodě v 7.50 ráno. „Stala se na silnici číslo II/152 za výjezdem z Moravských Budějovic směrem na Jaroměřice nad Rokytnou. Řidič volva jedoucího od Moravských Budějovic z dosud nezjištěných příčin nezvládl řízení, dostal smyk a vjel do protisměru, kde se čelně střetl s vozem Škoda Octavia," popsala nehodu krajská policejní mluvčí Dana Čírtková. „Padesátiletý řidič oktávie na místě zemřel, obě dvě jeho spolujezdkyně utrpěly zranění, z čehož jedno bylo těžké. Všech pět osob ve volvu utrpělo středně těžká zranění," upřesňuje policejní mluvčí. Nehoda silnici zcela uzavřela, doprava musela být odkloněna přes Lukov. Provoz se podařilo obnovit po poledni.

U nehody zasahovali také hasiči. „Na místo nehody okamžitě vyjeli profesionální 
i dobrovolní hasiči z Moravských Budějovic. Ti museli čtyři zraněné z havarovaných aut vyprostit, následně pomohli lékařům s ošetřením zraněných a s jejich transportem do sanitek a vrtulníku záchranné služby," sdělila  mluvčí hasičů Petra Musilová a dodala: „Hasiči dále zajistili vozidla proti požáru, zastavili únik provozních kapalin a pomohli s jejich naložením na odtah."

V terénu zasahovalo několik sanitních vozů a jeden vrtulník. „K nehodě vyjely čtyři posádky, dvě z Třebíče, po jedné z Moravských Budějovic a Jemnice a také vrtulník letecké záchranné služby 
z Brna. Ten transportoval jednoho pacienta z mnohočetnými poraněními letecky do Brna. Ostatní pacienti utrpěli lehká až středně těžká poranění a byli převezeni do nemocnice v Třebíči a také do Brna," řekla  ředitelka Zdravotní záchranné služby kraje Vysočina Vladislava Filová.

Do Třebíče bylo převezeno pacientů pět. „Čtyři jsou přijati k hospitalizaci se středně těžkými poraněními," dodala Ivana Andělová z nemocnice.