„Komunikace byla kvůli tragické nehodě více než čtyři hodiny uzavřena,“ uvedla jihlavská policejní mluvčí Jana Kroutilová. Úterní nehody si tak vyžádaly pět lidských životů.


Nehoda se stala po půl páté večer. Řidič Škody Fabia při průjezdu pravotočivé zatáčky vyjel s vozidlem do protisměru, kde se čelně střetl s nákladním vozidlem Man s návěsem. Řidič škodovky byl těžce zraněn, záchranáři ho letecky přepravili do brněnské nemocnice. Při převozu svým zraněním podlehl. Čtyřicetiletý řidič nákladního vozidla zraněn nebyl.


Nákladní vozidlo zůstalo po nehodě napříč silnicí, komunikace byla zcela neprůjezdná. Policisté odklonili dopravu na objízdné trasy. Silnici znovu otevřeli po jednadvacáté hodině. Škoda na obou vozidlech byla vyčíslena na milion a dvě stě tisíc korun.


Tento případ zvyšuje počet lidí, kteří letos na silnicích Vysočiny zemřeli. Od začátku roku se jedná o devatenáctý smrtelný úraz v důsledku dopravní nehody. Osm lidí zemřelo jen na silnicích Jihlavska, což je nejvyšší počet obětí v rámci celého kraje. Na Třebíčsku a Žďársku zemřeli čtyři lidé, dva na Havlíčkobrodsku a jeden člověk na Pelhřimovsku. Například na Jihlavsku zemřeli vloni za první půlrok dva lidé. Nárůst je tedy značný.


Na Vysočině se stalo za první půlrok 1 046 dopravních nehod.

MICHAL FOHL
 ČTK