V několika případech se jednalo o nehody hromadné, které na delší dobu uzavřely důležité silniční tahy, ale také dálnici D1.

„Jen pro srovnání, od 1. února do 14. února se v Kraji Vysočina odehrálo 34 dopravních nehod, které si vyžádaly zásah hasičů. Středa tak bohužel rekordně pozměnil naše statistiky. Ve většině případů se naštěstí jednalo pouze o drobnější nehody, ze kterých účastníci vyvázli bez závažnějších poranění,“ dodala Musilová.

Celkem včera utrpělo zranění při nehodách 9 lidí. Čtyři z nich byli zraněni při odpolední hromadné dopravní nehodě na 97. km dálnice D1 ve směru na Brno. Další jedno zranění si vyžádala odpolední kolize hned osmi osobních vozidel na výpadovce z Jihlavy na Pelhřimov.

Více než sedmdesátkrát poskytli hasiči technickou pomoc, kdy vyprošťovali vozidla, která zapadla a bránila tak v plynulém provozu na komunikacích.
„Situace byla z našeho pohledu nejzávažnější v odpoledních hodinách. Právě odpoledne, se totiž odehrálo nejvíce dopravních nehod. Ve večerních a nočních hodinách potom hasiči poskytovali převážně technické pomoci. Na některých komunikacích zapadlo hned několik vozidel, které bylo nutné vyprostit. Jednalo se například o komunikaci u obce Ořechov, kde zůstalo uvězněno v závěji hned deset aut,“ pospala situaci mluvčí hasičů.

„Bohužel se situace v našem kraji vůbec nelepší. Od půlnoci do deváté hodiny ranní byli hasiči vysláni k dalším třiceti událostem. Stále vyprošťujeme auta, která zapadla. Ve čtyřech případech vyjeli hasiči k odstranění následků dopravních nehod. Bouralo se například u Petrovic na Třebíčsku, kde při střetu dvou osobních vozidel utrpěli zranění dva lidé,“ sdělila Musilová.