Nehoda se stala zhruba ve tři čtvrtě na jedenáct na křižovatce ulic Sokolovská a Ke Štvanici. „Její příčiny se teprve vyšetřují,“ sdělil mluvčí pražské policie Jan Daněk. Tramvaj po srážce vykolejila, škoda na ní byla odhadnuta na milion korun. Škoda na autobusu je zhruba 1,5 milionu korun.

Kvůli karambolu byl asi na hodinu přerušen provoz dvou tramvajových linek.

Okolnosti nehody a míru zavinění vyšetřuje policie. Podle svědků patrně za srážku může řidič autobusu, který vjel do křižovatky ve chvíli, kdy už přeskakovala na semaforu z oranžové červená. Tramvaj již nestihla zabrzdit a do autobusu zboku narazila. Autobus byl naštěstí v tu chvíli prázdný. V tramvaji však přišlo k úrazu pět dospělých včetně řidiče. „Jedno lehce zraněné dítě bylo transportováno do motolské nemocnice,“ dodala mluvčí záchranářů Jiřina Ernestová.

Autobus třebíčské firmy Tredos nefiguroval u nehody s tolika zraněnými poprvé. V červnu roku 2009 havaroval autobus téže společnosti na rakouské dálnici A2 nedaleko Grazu. Tehdy vezl domů středoškoláky z pobytu v Itálii. Patnáct jich muselo zůstat několik dnů v péči rakouských lékařů. Tři z nich utrpěli těžká zranění. Na vině byl tehdy mikrospánek řidiče, který za volantem usnul, vyjel z vozovky, prorazil svodidlo, těsně minul pilíř dopravního návěstí a převrátil se.