„Z dosud nezjištěných příčin vyjel vpravo za pravou krajnici na chodník pro pěší, kde přední částí vozidla narazil do betonového pilíře brány a poté do zděné skříně hlavního uzávěru plynu,“ popsala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Náraz byl tak silný, že se vozidlo odrazilo zpět na silnici a převrátilo se na na pravý bok. K nehodě vyjížděly všechny složky záchranného systému. Hasiči museli z havarovaného automobilu vyprostit dvě zraněné osoby. Celkem se při nehodě zranili tři cestující včetně řidiče. „Dvě zraněné osoby převezla zdravotnická záchranná služba do nemocnice v Třebíči a jedna osoba musela být letecky transportována vrtulníkem do nemocnice v Brně,“ doplnila Dana Čírtková.

Co za nehodou stálo, není zatím jasné. Dechová zkouška u řidiče byla negativní. Kromě tří zraněných lidí znamenala havárie i značnou majetkovou škodu. Opravy vozidla, betonového pilíře brány a hlavního uzávěru plynu vyjdou na více než dvě stě tisíc korun.
Úniku většího množství plynu zabránila pohotovostní jednotka specializované energetické firmy ve spolupráci s hasiči. „Nebylo zjištěno žádné ohrožení životního prostředí nebo osob vyskytujících se v okolí,“ podotkla policejní mluvčí.

Dobíjecí stanice pro elektomobily před dukovanskou elektrárnou.
Nabíječek pro elektrická auta na Vysočině rychle přibývá