„Hru jsme vybrali z několika důvodů. Jednak nás zaujalo herecké obsazení a za druhé jsme chtěli divákům nabídnout něco z trošku jiného soudku, než jsou zvyklí. Není to totiž žádná bláznivá komedie, ale spíš lyrický příběh dvou lidí, kteří jsou nakonec překvapeni tím, že i po mnoha zklamáních jim život ještě nabízí novou šanci," sdělila ředitelka humpoleckého informačního centra Marcela Kubíčková.

Terrence McNally vyrostl ve městě Corpus Christi v Texasu. V padesátých letech přesídlil do New Yorku, kde působil především na muzikálové scéně. Kromě toho se však věnuje psaní her, jejichž náměty jsou mnohdy až tragické. Českému publiku je ale známa spíš lehčí McNallyho tvorba. Například muzikál Do naha!

Ani u hry Frankie a Johnny se ale diváci nemusí obávat žádných tragédií. Nabízí romantický příběh o vzniku jedné velké lásky, jejíž začátky však nebyly vůbec jednoduché, neboť oba hlavní hrdinové mají za sebou již kus života, který se s nimi moc nemazlil. Johnny se totiž nedávno vrátil z vězení a snaží se znovu začít. To mu umožní i zaměstnání, které sežene v jedné malé newyorské restauraci.

Tam ovšem pracuje prostořeká číšnice Frankie, která Johnnyho ihned okouzlí a jednoho večera spolu oba skončí v posteli. Frankie ovšem vše bere pouze jako nezávaznou aférku, od které se hodlá vrátit ke svým zaběhaným stereotypům. S muži nemá totiž příliš dobré zkušenosti a o žádný další vztah nestojí.

Johhny jí to však nemíní nijak zjednodušit. Na rozdíl od Frankie se totiž zamiloval. A tak po řadě nedorozumění a slovních přestřelek konečně svitne naděje, že tihle dva by nakonec přece jenom mohli mít šanci.

Zda tomu tak bude doopravdy, to se diváci dozví o půl osmé na divadelní scéně humpoleckého kina. „Věřím, že návštěvníci budou spokojeni a sama se na představení moc těším," dodala ředitelka Kubíčková.

Ivana Vyskočila, Lukáše Langmajera a další herce mohou zítra vidět návštěvníci kina v Jemnici na Třebíčsku. Na programu je hra Mafie a city. „Představení je původně francouzská komedie Luca Chaumara, v Jemnici ji zahraje pražský divadelní spolek Sophia-art. Motivem hry je netypický vztahový trojúhelník mezi otcem, dcerou a jejím přítelem," představila hru Zuzana Abrahámová z jemnického informačního centra. Hlavní zápletka a vtip představení pak spočívá v tom, že otec je kmotrem mafie a fakt, že milenec dcery je starší muž a jeho známý, se mu ani trochu nezamlouvá.

Ve hře pro tři muže a jednu ženu se spolu s Langmajerem a Vyskočilem představí také Karel Zima a Veronika Nová. Začátek je naplánovaný na páteční devatenáctou hodinu v jemnickém kině. „Vstupenky za 150 korun jsou k dispozici v informačním centru, ale bude možné je zakoupit také přímo na místě," dodala Abrahámová.