V rámci Vivaldi tour 08 zde vystoupí houslista světového formátu Pavel Šporcl. Ten v loňském roce natočil album Vivaldiho Čtvero ročních dob spolu s koncertem Johana Sebastiána Bacha pro dvoje housle D – moll. Letos v červnu se vydal právě s Vivaldiho dílem na koncertní turné, při kterém navštíví celkem dvaadvacet míst v Čechách a na Moravě. Jednou z těchto zastávek se stal i náměšťský zámek a jeho překrásná knihovna.

„ Na koncertě zazní Čtvero ročních dob Antonia Vivaldiho, Koncert pro housle a orchestr E – dur Johanna Sebastiana Bacha a Koncert ve stylu legendárního houslisty Fritze Kreislera. Tím se vystoupení liší od vydaného alba. V knihovně zazní i Sonety od Vivaldiho, které napsal sám autor speciálně jako původce hudbou Čtvero ročních dob,“ upřesnila Lucie Koutková z Městského kulturního střediska v Náměšti nad Oslavou.

Spolu s Pavlem Šporclem v zámecké knihovně vystoupí i smyčcový orchestr Collegium Českých filharmoniků. Pavel Šporcl se na Třebíčsko vrací letos již potřetí a jako jeho předešlá vystoupení je i to náměšťské beznadějně vyprodané. Koncert začíná v úterý 14. října v zámecké knihovně v 19 hodin.