Výtěžek z výstavy bude věnován dětskému oddělení třebíčské nemocnice. V pořadí se jedná o čtvrtou výstavu nadačního fondu. Potrvá do konce letošního roku. „K vidění a také ke koupi jsou fotografie Roberta Vlka z prostředí dětské chirurgie a traumatologie v Brně a především obrázky dětských pacientů," popsala ředitelka kulturního střediska Jaromíra Hanáčková. Vedle fotografií jsou vystaveny obrázky malých pacientů.

„Děti, které jsou po úrazu v nemocnici, si kreslením krátí dlouhou chvílí a také rozvíjí své schopnosti, kreativitu a představivost. Obrázky jsou tvořeny metodou nazvanou enkaustika, což je zažehlování horkého vosku," vysvětlila ředitelka Nadačního fondu Modrý hroch Monika Chasáková, která s dětmi obrázky kreslila. Obrázky většinou daruji děti svým rodičům, někdy lékařům a sestrám a často jsou také určeny pro charitativní akce. Jednou z nich je právě výstava v Třebíči.

Nadační fond podporuje brněnskou úrazovou nemocnici, především dětskou nemocnici v Brně, a nově chce svoji podporu rozšířit do blízkého okolí i na území celé České republiky. „V Třebíči letos uspořádáme s Modrým hrochem první ročník výstavy a věříme, že určitě nebude poslední. Výtěžek ze zakoupených fotografií a obrázků poputuje dětskému oddělení třebíčské nemocnice," řekl místostarosta Pavel Pacal, který převzal nad výstavou záštitu.