Fotogalerii z prvního dne najdete ZDE.

„Já jsem rád, že se akce vrátila zpátky na náměstí. Prostě sem tak nějak patří. A pršet určitě nebude," byl navzdory předpovědím počasí optimistický návštěvník Michal Kohoutek.

Věštba se mu sice nevyplnila, ale přesto ani hrozící déšť lidi od návštěvy slavností piva neodradil. „Ještě nemáme přesná čísla, ale vypadá to, že lidí přišel podobný počet jako v předešlých letech, kdy se akce konala na náměstí," informoval Tomáš Cafourek z pořádající agentury D.A.N. production.

Ostatně lákadel byla letos celá řada. Tím hlavním bylo samozřejmě pivo. Mezi třicítkou pivovarů nechyběli jak velcí hráči, tak regionální malé pivovary. Bonbónkem byl stánek dovozců belgických piv.

Bohatý byl tradičně i kulturní program, v němž se představily například skupiny Mandrage, Peha či Chinaski. Jedním z velkých taháků byl i Václav Neckář se skupinou Bacily, od jehož vystoupení neodehnala lidi ani začínající bouřka.

Krom kapel a zpěváků se na pódiích předvedli i nejslavnější český silák a držitel řady světových rekordů Železný Zekon a vicemistr světa Martin Komárek a jeho tým sportovních dřevorubců.

K Třebíčským slavnostem piva neodmyslitelně patří i pivní soutěže. O zájemce vyzkoušet si sílu a výdrž při držení plného tupláku ani při pití piva na čas nebyla nouze. A i výkony braly divákům místy dech. „Tak tuhle holku bych nechtěl pozvat na pivo," zaznělo z publika, když do sebe vítězka hodila svoji třetinku v čase pod pět sekund.