Pokud nebudete chtít úplně podlehnout všeobecnému shonu a jste z blízkého či vzdálenějšího okolí Myslibořic, přijměte pozvání na některou z akcí, které nejen pro svoje klienty připravila Diakonie ČCE – středisko v Myslibořicích.


Už včera dopoledne navštívil všechny klienty a potěšil je maličkostí Mikuláš se svým doprovodem.


Probíhající advent bude všem chtít jistě zpříjemnit třebíčský sbor ČCE v sobotu 11. prosince od 15.30 svým prozpěvováním v zámecké kapli.
Netradiční dárek


V úterý 14. prosince si přijdou na své všichni, kteří chtějí udělat radost netradičním dárkem pod stromečkem svým přátelům a známým. Od devíti ráno bude v přízemí budovy zahájen tradiční „Vánoční jarmark“, na kterém budou k dostání výrobky klientů domova.


Vyráběli je na dopoledních arteterapiích a můžete zde zakoupit od polštářků pro děti, přes šátky z hedvábí, malovaná trička, obrázky, korálky, svíčky, vánoční svícínky, až třeba po vařečky a prkénka ze dřeva.


Z výtěžku této akce budou financovány výtvarné a další potřeby podporující aktivity klientů ve volných chvílích.


Den před Štědrým dnem mohou všichni přítomní zhlédnout vánoční hru dětí ze Silůvek.


Ani na Štědrý den klienti domova neosiří. Od 13 hod vystoupí v letní jídelně s vánočním pásmem plným písniček a veršů děti z Myslibořic a Třebíče a poté budou klienti obdarování malými dárky od ředitele střediska Petra Hašky. Předposlední den roku bude chtít nejen našim klientům zpříjemnit martínkovský pěvecký sbor Jordán, který v kapli vystoupí od 14 hodin.


Na jejich repertoáru jsou koledy a písně s vánoční tematikou. Členové sboru je doprovodí hrou na flétny, kytaru a varhany.


I poslední den v roce určitě proběhne v myslibořickém středisku ve znamení dobré nálady, jídla a pití.


Ve společenské místnosti se sejdou všichni klienti a mohou si společně zpříjemnit Silvestra za poslechu muzikantů z Ostašova.

BLANKA VESELSKÁ