„Poezie není mrtvá, jen jí nevěnujeme tolik pozornosti," hlásá neúnavná propagátorka poezie a autorka řady projektů podporujících poezii – od poetických setkání v kavárenském prostředí Poezie v barvách, přes scénická čtení Čteme v barvách až k netradičnímu zveřejňování poezie v ulicích, čili Guerilla Poetring.

Básnířka Blanka Fišerová do Třebíče v pátek přijede nejen kvůli básnění pod širým nebem. V třebíčské městské knihovně se s ní mohou lidé setkat při autorském čtení z vlastní tvorby. Beseda pod názvem PoetriaBlanca začíná v 17 hodin. „Autorským čtením a besedou s třebíčskou rodačkou se připojujeme k celostátnímu festivalu Den poezie," zmínila Eva Bazalová z třebíčské knihovny. Knihovna projekt na propagaci poezie podpořila už několikrát a nejinak tomu bylo i tentokrát. „Oslovili jsme školy, máme odezvu, že v pátek před 14. hodinou dorazí na náměstí básnit skupina z Hotelové školy v Třebíči," poznamenala Eva Bazalová.

Do Guerilla Poetring se ostatně může zapojit každý. Podmínkou je přihlásit se k události na facebooku, připevnit na libovolné místo ve městě svoji tvorbu a neničit přitom soukromý či městský majetek.

Více o projektu na www.facebook.com/guerillapoetring