Básnířka Alena Vávrová je kvalitní stálicí na scéně české poezie. Je bytostně spjata s géniem Bohumila Hrabala, kterého vnímá jako svého pokrevního bratra, což dokumentuje i ve své sbírce Soukromá Hrabaliana. Za knížku Nahatma také získala Cenu Pražské imaginace z nadace Bohumila Hrabala. Rodačka z Františkových Lázní publikuje od roku 1986, doposud vydala sbírky Druhotina, Mé a Františkovy aneb z Jiného světa, Rodinné balení/All Inclusive, Modrý pierot či Harlekýn na římse.

Spisovatel Josef Formánek se vrací již poněkolikáté. Vždyť hned k napsání dvou knih Mluviti pravdu a Umřel jsem v sobotu jej inspirovali lidé a místa spjatá s Třebíčí. Formánek zde již absolvoval několik svých autorských čtení a díky přátelským vztahům rád přijíždí zpět na „místo činu". I jeho ostatní tituly Létající jaguár, Prsatý muž a zloděj příběhů i navazující Syn větru a prsatý muž patří v knihkupectvích mezi nejlépe prodávané tituly českých autorů. Zatím posledním Formánkovým literárním počinem je kniha Úsměvy smutných mužů.

Dvojici literátů doplní na akci MultiArt Session Pavel Hlaváč. „Bluesman, který rád maluje", jak sám sebe charakterizuje, vystaví v Salse své originální obrazy a zahraje s kapelou Hlaváč a co. Právě on své dva literární přátele do Třebíče pozval: „S Alenkou Vávrovou jsme nejlepší virtuální přátelé! Známe se už patnáct let, ale ještě jsme se nesetkali. Je už tedy na čase. No a Pepa Formánek sem jezdí rád, rozhodli jsme se tedy uspořádat přátelský kulturní večírek," shrnul Pavel Hlaváč. MultiArt Session v pátek 11. prosince v Salse začne v 18 hodin.