Pátek 10. června

Jaroměřice nad Rokytnou

Slavnostní zahájení
Koupaliště, od 13 hodin
Zahájení provozu letního koupaliště v Jaroměřicích nad Rokytnou bude doprovázet kulturní program. Připraveno je vystoupení Minimažoretek, taneční skupiny Dancestep a sólistů pěveckého sboru při ZŠ Otokara Březiny. Chybět nebude ani koncert kytaristy Martina Pelána a diskotéka pro děti. Začátek je ve 13 hodin, vstup je volný.

Hrotovice

Loupežník Lotrando
Mateřské centrum, od 17 hodin
Venkovní hra je připravena pro malé neposedy v Hrotovicích. Hledání pokladu startuje od centra v 17 hodin.

Moravské Budějovice

Vernisáž výstavy
Muzeum řemesel, v 18 hodin
Slavnostní vernisáží bude dnes v Muzeu řemesel zahájena výstava Bojdy Strnada věnovaná Velké polské válce. Kromě kreseb bude k vidění i jeho kniha, která se věnuje právě tomuto úseku dějin. Začátek je v 18 hodin. Výstava potrvá do 10. července.

Dalešice

Po stopách hraběte Chorinského
Pivovar Dalešice, od 10 do 12. června
Sraz automobilových veteránů bude od dnešního dne probíhat v prostorách pivovaru v Dalešicích. K vidění budou nejen stará auta, ale i dobové oblečení a plavky. Dojde i na módní přehlídku. Veřejnost si může vystavená vozidla prohlédnout v sobotu dopoledne. Spanilá jízda je na programu ve 14 hodin, jejím cílem je Hartvíkovická pláž.

Sobota 11. června

Čechočovice

Chození po vodě
Stadion za mostem, od 13.30 hodin
Chození po vodě, aquazorbing, soutěže a zábava to vše bude součástí dětského dne v Čechočovicích. Začátek je ve 13.30 hodin.

Panenská

Večerníčkův pohádkový les
Kulturní dům, od 13 hodin
Odpoledne plné pohádkových postaviček je na programu v sobotu v Panenské. Po skončení putování si budou moci děti vyzkoušet skákací hrad, jízdu na čtyřkolce, jízdu na koni, modelování balónků a spoustu dalších aktivit.

Ocmanice

Tony Milson
Areál obecního úřadu, od 17 hodin
Country koncert Tonyho Milsona proběhne v sobotu v podvečer v Ocmanicích. Začátek je v 17 hodin.

Jaroměřice nad Rokytnou

Den dětí
Fotbalové hřiště, od 14 hodin
Ukázka vojenské techniky nebo jízda na čtyřkolce budou k vidění na dětském dni v Jaroměřicích. Začátek je v sobotu ve 14 hodin.

Moravské Budějovice

Řemeslnický jarmark
Nádvoří zámku, od 9 hodin
Ukázky tradičních řemesel a různé výrobky budou k vidění i koupi v sobotu dopoledne v rámci řemeslnického jarmarku v Moravských Budějovicích. V doprovodném programu vystoupí Pavel Szábo a folklórní soubor Škrpál.

Třebíč

Dominion tour
Domeček Halahoje, od 9 hodin
Turnaj v karetní hře Dominion tour bude probíhat po celou sobotu v Domečku Halahoje. Zahrát si může každý, kromě různých cen mohou účastníci získat přímý postup nebo body do říjnového velkého finále . Prezentace bude probíhat od 9 hodin.

Trnava

Pochod k javoru
Hřiště Trnava, od 8 do 10 hodin
Už 32. ročník turistického výšlapu Putování k javoru proběhne v sobotu. Start pro pěší i cyklisty bude probíhat na dvou místech. V Trnavě se startuje z tamního hřiště od 8 do 10 hodin. V Třebíči pak od budovy školy Kpt. Jaroše mezi 8. až 9. hodinou. Pro pěší je připravena trať v délce 20 kilometrů, cykloturisté mohou absolvovat trať od 18 do 50 kilometrů.

Náměšť nad Oslavou

Taneční akademie
Sokolovna, od 16 hodin
Žáci tanečního oboru při Základní umělecké škole v Náměšti předvedou své umění v sobotu odpoledne v tamní sokolovně. Začátek vystoupení je v 16 hodin.

Neděle 12. června

Třebíč

Táta dneska frčí
Louka na Hrádku, od 14 hodin
Veselé odpoledne určené především tatínkům a jejich dětem je připraveno na neděli na louce na Hrádku. V rámci Mezinárodního hudebního festivalu 13 měst Concentus Moraviae tu proběhne oslava Dne otců. Pro děti je připravena spousta her a zábavy, vstupné je dobrovolné.