Pátek 28. ledna

Třebíč

Autogramiáda
Knihkupectví Trojan, od 17 hodin
Autoři knihy Památné kameny a pověsti na Třebíčsku se v pátek odpoledne sejdou v Knihkupectví Trojan na Karlově náměstí. Důvodem setkání je autogramiáda, která bude probíhat od 17 hodin.

Představení
Agentura hlídání dětí, od 16 hodin
Divadelní představení Máša a medvěd je připraveno na páteční odpoledne v Agentuře na hlídání dětí v ulici Kpt. Jaroše. Začátek je v 16 hodin.

Makový mužíček
Divadlo Pasáž, od 8.30 hodin
Představení pohádky na motivy Františka Nepila Makový mužíček proběhne dnes dopoledne v divadle Pasáž. Pohádka pro nejmenší, žáky 1. stupně základních škol a veřejnost začíná v 8.30 hodin, vstupné je 40 korun.

Astrologie v roce 2011
Městská knihovna, od 17 hodin
Astrolog a publicista Luděk Mahel bude v pátek odpoledne vyprávět v sále hudebního oddělení Městské knihovny. O tom co je astrologie a jak funguje bude vyprávět od 17 hodin.

Expedice Laponsko
Halahoj, od 19 hodin
O své cestě po Laponsku bude v pátek v podvečer vyprávět návštěvníkům Domečku Ondra Herzán. Kromě mluveného slova se mohou návštěvníci těšit na jeho písničky a chybět nebude ani promítání.

Náměšť nad Oslavou

Řemeslná dílna
DDM Radost, od 16 hodin
Výroba netradičních šperků a jejich zdobení pomocí smaltu bude probíhat dnes odpoledne v Domě dětí a mládeže Radost v Náměšti nad Oslavou. Začátek je v 16 hodin, cena je 50 korun.


Sobota 29. ledna


Rudíkov

Rudíkovská zabíjačka
Hasička, od 7 hodin
Dobroty z pašíka budou k dostání v sobotu v Rudíkově. Na programu je první rudíkovská zabíjačka. První dobroty budou ke koupi od 13 hodin. Sledovat přípravu všech pochutin, které k domácí porážce neodmyslitelně patří mohou zájemci od 7 hodin.

Třebíč

Bytové dekorace
Třebíčské centrum, od 14 hodin
Pod vedením keramičky Míši Gregorové se budou v sobotu odpoledne v Třebíčském centru vyrábět bytové dekorace. Začátek je ve 14 hodin.

Existují duchové?
Adventní dům, od 14 hodin
Povídání Jana Majera věnované duchům proběhne v sobotu odpoledne v sídle Klubu zdraví v Adventním domě v Jungmannově ulici. Přednáška s nádechem tajemna začíná v 16 hodin.

Puls & Watt
Hudební klub B, od 21 hodin
Známé třebíčské rockové kapely 60. a 70. let zahrají v sobotu večer na Béčku. Klasická rocková tancovačka startuje ve 21 hodin.


Divadelní komedie
Divadlo Pasáž, od 19 hodin
Jak to může vypadat v malé provinční divadelní společnosti, která připravuje premiéru nové hry ukáže divadelní představení finského autora Divadelní komedie. V hlavních rolích se představí Jitka Čvančarová, Ladislav Mrkvička/ Vladimír Kratina, David Matásek a řada dalších.

Rock na Roxy
Velmi zajímavý hudební večer se chystá na sobotní večer v Clubu – R (bývalé Roxy). Během večera zahrají třebíčští The Renegades, výborný revival Guano a Pes a kapela Zeus se zpěvačkou Danielou. Rock in Roxy startuje už v 19 hodin.

Neděle 30. ledna

Třebíč

Tomáš Pfeiffer
Zahrádkářský dům, od 17 hodin
Vystoupení psychotronika Tomáše Pfeiffera proběhne v neděli odpoledne v Zahrádkářském domě v Třebíči. Začátek setkání, na kterém bude Tomáš Pfeiffer odpovídat na ústní i písemné dotazy začíná v 17 hodin.


Drátkování
Adventní dům, od 15 hodin
Jak si ozdobit kamínek, svíčku či hrneček technikou drátkování se zájemci dozvědí v neděli odpoledne v Klubu zdraví. Začátek rukodělného kurzu je v Adventním domě v 17 hodin.


Okříšky

Madam Columbová
Sokolovna, od 17 hodin
Premiéra krimikomedie Jana Váchala Madam Columbová aneb Kam zmizel diamant? proběhne v neděli odpoledne v okříšské sokolovně. V nastudování tamních ochotníků představení začíná v 17 hodin. Vstupné činí 50 a 30 korun.