Třebíč

Stínadelský sraz
Hrubínka, od 8. do 10. října
Devatenáctý ročník dobrodružné hry v duchu hrdinů z románu Jaroslava Foglara Rychlé šípy. Na účastníky čeká hledání ježka v kleci, volba Velkého Vonta a pátrání po tajemství Jana Tleskače v uličkách třebíčské židovské čtvrti.

Wohnout
Národní dům, ve 20 hodin
Rocková kapela Wohnout zavítá již poněkolikáté do Třebíče. Tentokrát je její vystoupení připraveno na dnešní večer v Národním domě. Jako předkapela se představí pražská formace Lety mimo.

Totální nasazení
Hudební klub B, od 20.30 hodin
Večer na Béčku bude plný dobré muziky od 20.30 hodin postupně vystoupí Ukřik, R.Z.M., Dezertéři a zhruba od 22.30 hodin Totální nasazení.

Pocta Johnymu a Bobovi
Domeček Halahoj, od 19 hodin
Poslechový pořad plný písniček Johnyho Cashe a Boba Dylana v podání Pavla Bobka, Roberta Křesťana, Wabiho Daňka a řady dalších začíná v Domečku studentského klubu Halahoje dnes v 19 hodin, pořad uvádí Milan Zeibert.

Týden knihoven
Ústřední budova, od 17 hodin
Dnes bude budova městské knihovny patřit, v rámci Týdne knihoven, všem. Na 17. hodinu je připravena v sále hudebního oddělení zoologická přednáška Pavla Bezděčky na téma Světové národní parky a chráněná území Třebíčska. Pro malé čtenáře ze Základní školy Horka – Domky je v dětském oddělení připravena Pohádková noc v knihovně. V rámci ní proběhne divadelní představení pohádky. V pobočce knihovny v Modřínové ulici je pro žáky ze Základní školy Na Kopcích připraven večer plný her, kvízů a strašidelného čtení. Pro je připravena pohádka divadelního spolku Ampulka, Čert to nemá nikdy lehké.

Náměšť nad Oslavou

Výroba draků
Radost, od 14 hodin
Všem, kteří si chtějí vyrobit svého keramického draka je určena dnešní odpolední dílna v Domě dětí a mládeže Radost v Náměšti. Začátek je ve 14 hodin, vstupné je 30 korun.

Jaroměřice nad Rokytnou

OK Vocal
Lidový dům, od 20 hodin
Dívčí komorní swingový sbor působící při Základní umělecké škole v Brně – Veveří zazpívá dnes večer v Lidovém domě. Na programu jsou moravské a slovenské písně, duchovní skladby, spirituály, gospely a melodie z muzikálů. Začátek je ve 20 hodin.

Zárubice

Drakiáda
Markův kopec, od 17 hodin
Přehlídka amatérských výrobců profesionálních draků se uskuteční dnes na Markově kopci v Zárubicích. Letecký den draků začíná v 17 hodin.


Sobota 9. října

Kostníky

Drakiáda
Hřiště na Hájku, od 13.30 hodin
Pátý ročník soutěžní Drakiády je připravena na sobotu v Kostníkách. Prezentace účastníků začíná ve 13.30 hodin na hřišti na Hájku. Samotný začátek je naplánován na 14 hodin. Porota bude vybírat vítěze ve třech kategoriích letec, krasavec a vozembouch.

Třebíč

Ukončení sezony
Polanka, Poušov, od 10 hodin
Klub vojenské historie Diverzanti z Brandenburgu spolu s třebíčským Veteran car clubem v sobotu společně zakončí letošní sezonu. Od 10 hodin budou vojenští veteráni k vidění u klubovny na Polance. Chybět nebude ani guláš z polní kuchyně. Od 14 hodin proběhne v Poušově malá bojová ukázka z období II. světové války.

Lorenzova stuha
Řeka Jihlava, od 14 hodin
Zamykání řeky Jihlavy vodáckým oddílem Žlutá ponorka a poslední letošní závod bude probíhat na řece Jihlavě. Začátek je ve 14 hodin u klubovny na Svojsíkově nábřeží.


Mishmash
Hudební klub B, od 21 hodin
Hned několik DJ es bude v sobotu večer předvádět na Béčku své hudební kreace. Od 21 hodin budou připraveny dvě stage na nichž vystoupí DJ Adas, Bart.s, Tyff, Toxi – k a Ill Rick.


Sobota v pohybu
Hala TJ Spartak, od 9.30 hodin
V rámci Dnů zdraví si mohou zájemci protáhnout tělo při akce Sobota v pohybu, která je připravena v hale TJ Spartak. Prezentace bude probíhat od 9 do 9.30 hodin. Začátek je od 9.30 hodin a postará se o něj Robert Mrkvička a Dance aerobic. Dále vystoupí děti z M – style a Zumba s Beatou Sládkovou. Součástí programu je prezentace Nordic Walking a power jógy. Vstup na akci je volný.

Beseda
Aula Katolického gymnázia, od 8.30 hodin
Láska jako odpověď na postmoderní krizi smyslů bude hlavním tématem povídání a diskuze, která je připravena na sobotní dopoledne v aule Katolického gymnázia. Začátek je v 8.30 hodin.

Jeruzalém z různých stran
Adventní dům, od 14 hodin
O svých zážitcích z cesty po Palestině bude v sobotu odpoledne v Adventním domě hovořit cestovatel Jaromír Ludvík. Součástí besedy bude i videoprojekce fotografií.

Běh Libušiným údolím
Libušino údolí, od 10 hodin
Atletický oddíl TJ Spartak pořádá v sobotu 42. ročník Běhu Libušiným údolím memoriál Milana Werla. Připraveny jsou tratě v délce od 600 do 4500 metrů.


Dešov

Výlov rybníka
Malý Dešov, od 9 hodin
Výlov obecního rybníka bude v sobotu probíhat v Malém Dešově. Začátek prvního zátahu je v 9 hodin.

Moravské Budějovice

Moravskobudějovický obchvaťák
Nový silniční obchvat, od 10 hodin
Jedinečnou možnost projet se na čemkoliv po novém silničním obchvatu okolo Moravských Budějovic mají všichni příznivci sportu. Od 10 hodin proběhne cyklistický závod, podzimní duatlon a závod na kolečkových bruslích. Užít si bezpečnou chůzi po nové silnici mohou i pěší. Od 15 hodin bude po obchvatu probíhat volné in – line bruslení.


Martínkov

Setkání občanů
Sokolovna, od 17 hodin
Pro obyvatele Martínkova je na sobotní odpoledne tamní sokolovně připraveno společné setkání. Hrát k tanci a dobré pohodě bude dechová hudba Horané.

Střítež

Hubertova jízda
Střítežský dvůr, od 12 hodin
Tradiční Hubertova jízda je připravena na sobotní odpoledne ve Stříteži. Po jejím jsou připraveny soutěže pro děti a vožení na koních.

Neděle 10. října

Třebíč

Mezinárodní den mateřských center
Třebíčské centrum, od 9 hodin
Oslavy historického prvního Mezinárodního dne Mateřských center budou probíhat v Třebíčském centru po celou neděli. Od 9 hodin bude v prostorách centra probíhat rukodělný kurz určený především ženám. Od 14 hodin je připraveno hravé odpoledne pro celé rodiny. Od 18 hodin si na své přijdou opět ženy. Právě jim )je určen relaxační večer.

Vycházka po třebíčských parcích
Nádvoří zámku, od 14.30 hodin
Poslední letošní vycházka s Petrem, Urbánkem po třebíčských parcích bude začínat v neděli ve 14.30 hodin na nádvoří zámku. Cílem účastníků bude zámecký park a přilehlá Krajíčkova stráň.


Mohelno

Drakiáda
Na Antoníčku, od 14 hodin
Nebe nad Mohelnem bude v neděli patřit vznášedlům. Od 14 hodin bude Na Antoníčku probíhat letecký den draků všeho druhu.

Budkov

IX. setkání důchodců
Kulturní dům, od 14.30 hodin
Setkání seniorů z Budkova a Oponešic bude probíhat od 14.30 hodin v kulturním domě v Budkově. Připraveno je občerstvení dechová hudba Budkovanka a vystoupení žáků základní školy.

Náměšť nad Oslavou

Drakiáda
Kopec nad nádražím, od 14 hodin
Vznášedla všeho druhu budou v neděli od 14 hodin k vidění nad Náměšti. Tamní Dům dětí a mládeže Radost pořádá na kopci nad vlakovým nádražím Drakiádu. Připravena je řada her a soutěží, od 15 hodin se budou na zahradě DDM opékat špekáčky.

Chaloupky

Den stromů
Chaloupky, od 10 hodin
Netradiční oslavy Dne stromů budou probíhat v neděli v centru ekologické výchovy Chaloupky. Ten letošní bude patřit nábytku.
Děti budou vyrábět, malovat a zdobit stoličku, potisknou si podsedák nebo vyrobí prostírku. Na nových kachlových kamnech se budou péct placky a proudem poteče mošt. Připravena je výstava o alejích, koncert židovské hudby, turnaj v 3D piškvorkách a nejrůznější dřevěné hrátky.