Pátek 13. srpna

Nová Ves
Vápenka Fest
Lom Vápenka, od 13. do 14. srpna
Mini rockový festival proběhne dnes a zítra v lomu Vápenka u Nové Vsi. Během hudebního maratonu se představí deset kapel nejen z Třebíčska, ale i z Havlíčkova Brodu či Prahy.

Pozďatín

Eva a Vašek
Areál u kulturního domu, v 18 hodin.

Martínkov

Krojované hody
Martínkov, od 13. do 15. srpna
Tradiční Martínkovské hody bude doprovázet v pořadí 2. festival folklorních písní a tanců.

Sádek

Sádecký třesk
Přírodní amfiteátr, od 15 hodin
Přehlídku rockových kapel převážně z Třebíčska zpestří svým vystoupením pražská Jaksi Taksi. Během programu se ve dvouhodinových vstupech představí Kolaps, Zeus, Noise a Extaze.
.
Dalešice

Buďte šťastni!
Pivovar Dalešice, ve 20 hodin
V pořadí třetí koncert Mezinárodního hudebního festivalu Petra Dvorského proběhne dnes na nádvoří dalešického pivovaru. Návštěvníkům od 20 hodin zazpívá Ida Kelarová a Jazz famelia.

Moravské Budějovice

Setkání v čase
Zámecké konírny, v 17 hodin
Slavnostní vernisáží bude dnes zahájena výstava Setkání v čase, na které svou tvorbu představí desítka žen. Až do 16. září budou v konírnách k vidění malby, textil i plastiky.

Sobota 14. srpna

Dědice

Otevření víceúčelového hřiště
Dědice, od 13 hodin
Slavnostnímu otevření víceúčelového hřiště v sobotu v Dědicích bude předcházet soutěž o nejvtipnější plavidlo, která odstartuje ve 13 hodin na místním rybníce. Slavnostní předání hřiště do užívání proběhne v 15 hodin. O hodinu později jeho kvalitu otestují hráči týmu svobodných a ženatých při přátelském fotbalovém utkání. Po skončení zápasu je naplánováno přátelské posezení.

Lipník

Country večer
Restaurace 13, od 18 hodin
Country večer se skupinou Weget je připraven na sobotní večer v Lipníku. Kromě dobré hudby nebude chybět pečené sele a výborné pivo.

Jinošov

Výstava mečíků a jiřin
Obecní úřad, od 14. do 15. srpna
Na 500 odrůd mečíků a kolem 100 odrůd jiřin bude v sobotu a v neděli k vidění na tradiční výstavě květin v Jinošově. Kromě těchto druhů budou k vidění i kaktusy a zájemci o sadbu si také přijdou na své. Pro veřejnost je výstava přístupná v oba dva dny od 9 do 18 hodin, vstupné je dobrovolné.

Budišov

Výstava drobného zvířectva
Areál chovatelů Budišov, od 14. do 15. srpna
Základní organizace Českého svazu zahrádkářů Budišov si na sobotu a neděli připravila výstavu drobného zvířectva. K vidění bude na 160 kusů malých králíků. Součástí programu je soutěžní výstava holubů a drůbeže. Chybět nebude ani expozice okrasného ptactva. Veřejnost se může přijít podívat v sobotu od 12 do 18 hodin, v neděli je otevřeno od 8 do 15 hodin.

Dukovany

Cena Vysočiny
Jezdecký areál, od 11 hodin
Tradiční parkurové závody jsou připraveny na sobotu v jezdeckém areálu v Dukovanech. Od 9 do 10 hodin bude probíhat prezentace a veterinární přejímka koní. První závodníci se vydají na trať v 11 hodin.

Jaroměřice nad Rokytnou

Paris, Paris…
Zámecká zahrada, ve 20.30 hodin
Francouzskému šansonu bude v sobotu večer patřit zámecká zahrada v Jaroměřicích. Své oblíbené písně Edith Piaf, Charlese Aznavoura a Mirielle Mathieu zazpívá za doprovodu Moravské filharmonie Olomouc, kterou řídí Leoš Svárovský, Radka Fišarová. Dále účinkují Vlastimil Bičík – klavír a Jana Bezpalcová – akordeon. Začátek je ve 20.30 hodin.

Neděle 15. srpna

Jaroměřice nad Rokytnou

Posvícení
Zámecká zahrada, od 14 hodin.

Chlum

Koncert dechovky
Hřiště u kulturního domu, od 14 hodin
Obec Chlum ve spolupráci s hasiči a myslivci připravila na nedělní odpoledne pro návštěvníky koncert dechové hudby Horané. Kromě dobré muziky je připraveno i něco pro nejmenší. Ti se budou moci vyřádit na nafukovacím hradu či trampolíně. Začátek vystoupení je ve 14 hodin, vstupné je dobrovolné.