Fotografie pořídila Eliška Blažková v letech 2011 2015 v nejkonzervativnější židovské ultraortodoxní čtvrti světa Mea Shearim v Jeruzalémě. Soubor fotografií před časem představila po názvem Haredim v třebíčské Zadní synagoze. Název výstavy Beyond Black and White skrývá několik skutečností. Mimo jiné skrytě nabádá k zamyšlení, že židovskou či izraelskou problematiku není možno chápat zjednodušeně, takzvaně černobíle.

„Fotografie překvapují nejen obtížným námětem, ale také svým klidným pozorováním. Na práci je překvapivý blízký, až domácí pohled na celou problematiku, a to přesto, že ortodoxní Židé nesmí vůbec komunikovat s cizí ženou," vyjádřil se o souboru fotograf a pedagog Jan Jindra.

Další postřehy přidává dokumentární fotograf a pedagog Pavel Dias: „Obrazy Elišky Blažkové jsou přirozené, svěží, čisté a plné lidského respektu. Díky historické skutečnosti slyším v těchto fotografiích ozvěny let pro lidstvo velmi tragických. Fotografie není jen hrou, může být také významnou výpovědí o stavu světa a lidství a tou fotografie vystavující autorky bezesporu skutečně jsou."

Eliška Blažková se narodila v Třebíči. Momentálně žije střídavě v České republice a ve Francii. Zájem o židovskou kulturu v ní podnítila třebíčská židovská čtvrť. Během studia na vysoké škole dostala možnost zahraniční stáže, a v lednu 2011 odjela na roční studijní pobyt na Bezalelovu akademii umění a designu do Jeruzaléma. Tam začala pracovat na svém fotografickém projektu Haredim. „Mým hlavním cílem je nyní přenést své vidění jeruzalémských Haredim nejen do českých měst, ale také do dalších koutů světa. Ve vší spravedlnosti cítím, že v současnosti je velmi důležité šířit krásu, kterou lze nacházet v židovské kultuře. A je mi potěšením, že tak mohu činit prostřednictvím svých fotografií," poznamenává Eliška Blažková.