Se začátkem školního roku začnou v Třebíči pravidelné kulturní akce, divadelními představeními počínaje a koncerty konče.
Poslední akcí v rámci Třebíčského kulturního léta bude 16. září tradiční přehlídka folklorních souborů zvaná Bramborobraní. „Akce se uskuteční na Karlově náměstí a vstupné na ni bude zdarma. Součástí toho jsou vždy i trhy a každým rokem se tam podává bramboračka z rukou třebíčských radních,“ přiblížila akci Jaroslava Burketová z programového oddělení Městského kulturního střediska Třebíč.

S podzimem začnou i koncerty. Hned v září odehrají Svatováclavský koncert v Bazilice svatého Prokopa Václav Hudeček na housle a Martin Hroch na cembalo. Ve druhé polovině září se v Národním domě v Třebíči uskuteční bluesový koncert v podání uskupení Linwood Taylor Trio.

Dožínky. Ilustrační foto.
V Náramči slaví Dožínky, v Budějovicích se loučí s létem

Začnou i zájezdová divadelní představení pro dvě předplatitelské skupiny. „Hned 12. září tady budeme mít Skleněný zvěřinec od agentury Harlekýn z Prahy, kde je jednou z hvězd Simona Stašová. Pro druhou abonentní skupinu máme 24. září představení Perfect Days,“ doplnila Jaroslava Burketová. Do Třebíče zavítá i režisér Zdeněk Troška s herečkou Yvettou Blanarovičovou.

Vstupenky na zářijové akce už jsou v předprodeji. „Abonenti si chodí obnovovat svá místa a na skupinu B bývá většinou vyprodáno. Zatím se ale všichni nepřihlásili,“ podotkla Burketová.