„Vstupenky na koncert zmizely během patnácti minut. Snažili jsme domluvit dvojkoncert. Jedno vystoupení však trvá tři hodiny, proto manažerka Tomáše Kluse druhé vystoupení odmítla,“ informovala Eva Malá z kulturního střediska.

Pro Kluse začal letošní rok velmi úspěšně. Ze čtyř nominací hudebních cen Anděl za rok 2011 dokázal proměnit hned tři, a při slavnostním udílení 2. března v Paláci Akropolis si odnesl hned trio Andělů. Za nejlepší album roku, nejprodávanější CD a jako zpěvák roku. Což se podařilo opravdu málokomu.

On sám se považuje za plachého písničkáře exhibicionistu, který našel díru na trhu. Ať už jsou názory na jeho tvorbu jakékoliv, faktem zůstává, že si se slovy složenými do rýmů pohrává jako zkušený žonglér. Jeho texty nutí fanoušky nastražit uši a od prvního slova poslouchat.

Tomáš Klus se do povědomí diváků významněji zapsal v předvolební kampani v roce 2010 Vyměňte politiky. Dokázal, že lyrické i dramatické texty dokáže nahradit vtipnou kritikou. Student posledního ročníku DAMU se o vánočních svátcích představil i jako zdatný herec. Pohádka Příběh staré bambitky patřil k jednomu z nejsledovanějších titulů.

Třebíčský koncert bude mít stejnou podobu jako všude jinde. Na pódiu vystoupí spolu s kytaristou Jiřím Kučerovským, se kterým jej pojí především stejný smysl pro humor. Koncert Tomáše Kluse je na programu ve středu 11. dubna v Pasáži. Začátek je v 19 hodin.