Pátek 27. dubna

TŘEBÍČ
Josef Kremláček: Ilustrace
Městská knihovna, do 30. dubna
Při příležitosti 75. narozenin akademického malíře Josefa Kremláčka jsou do pondělí 30. dubna vystaveny jeho obrazy v dětském oddělení, vestibulu a Galerie na schodech městské kihovny.

NÁMĚŠŤ NAD OSLAVOU
Turnaj v kroketu
DDM, od 15 hodin
Dnes na zahradě DDM se koná turnaj v kroketu. Ti nejšikovnější získají diplom a sladké odměny. Začátek je od 15 hodin, vstup zdarma.

MORAVSKÉ BUDĚJOVICE
Ivan Hlas Trio
Beseda, od 19 hodin
Dnes v Moravských Budějovicích vystoupí Ivan Hlas, doprovodí ho Jaroslav Olin Nejezchleba na violoncello a Norbi Kovács na kytaru. Začátek koncertu je v 19 hodin.

TŘEBÍČ
Embolly
Hudební klub B, od 21 hodin
Koncert kapely R & B Embolly spojený s Gastrotékou je připraven na dnešní večer na Béčku. Začátek je ve 21 hodin.

TŘEBÍČ
Beseda
Halahoj, od 19.30 hodin
Učitelem a vesničanem v Keni. Povídání Filipa Rosenkrance o jeho práci v Africe. Začátek je dnes v Domečku Halahoje v 19.30 hodin.

NÁMĚŠŤ NAD OSLAVOU
Výstava
Výstavní síň Staré radnice, 27. dubna – 4. května
Základní škola Husova dnes zahajuje výstavu nazvanou Recyklohraní aneb pomozme Patrikovi. Každý návštěvník výstavy bude hlasovat o nejlepším výrobci a ten poté bude odměněn. Jeho jméno a fotografie výrobku budou zveřejněny na webových stránkách ZŠ Husova. Denně otevřeno od 9 do 12 hodin a od 13 do 16 hodin. V sobotu a v neděli je zavřeno.

JEMNICE
Odhalení pamětní desky, vernisáž výstavy
Kulturní dům, od 16 hodin
Dnes ke 135. výročí narození akademického malíře Romana Havelky bude v 16 hodin odhalena pamětní deska a v 17 hodin vernisáž zahajující výstavu o jeho životě a díle. Výstava umístěná ve vestibulu kulturního domu potrvá do 6. května. Denně otevřeno od 9 do 16 hodin, v sobotu a neděli od 9 do 14 hodin.

Sobota 28. dubna

NÁMĚŠŤ NAD OSLAVOU
Turnaj v badmintonu
Tělocvična ZŠ Husova, od 9 hodin
Tuto sobotu se koná ojedinělý turnaj v badmintonu. Jsou zváni všichni badmintonisté, i ti, kteří se s tímto sportem ještě nesetkali. S sebou sportovní oblečení a kdo má, i raketu. Akce se koná v místní tělocvičně základní školy, vstupné zdarma.

TŘEBÍČ
Hudební klub B, od 21 hodin
Dvojkoncert skupiny Našrot & Malaschnikow je připraven na sobotní večer na Béčku. Začátek je ve 21 hodin.

JEMNICE
Čarodějnické disko
Zahradní restaurace U Srnců, od 13 hodin
V sobotu v Jemnici pořádají Čarodějnické disko. Vstupné 50 korun, kdo přijde v masce, vstup zdarma. Masky slosovatelné o věcné ceny. Začátek akce je ve 13 hodin.

NÁMĚŠŤ NAD OSLAVOU
Chovatelská přehlídka trofejí spárkaté zvěře
Státní zámek, od 28. dubna do 1. května
V obřadní síni bude od soboty do 1. května k vidění chovatelská přehlídka trofejí spárkaté zvěře. Slavnostní zahájení za účasti loveckých trubačů se uskuteční v sobotu dopoledne v 10 hodin na nádvoří Státního zámku Náměšť nad Oslavou. Otevřeno v sobotu od 10 do 16 hodin, v neděli od 9 do 16 hodin, v pondělí a úterý od 8 do 14 hodin.

TŘEBÍČ
Turistický pochod
Klubovna Babák, od 6 do 10 hodin
V sobotu proběhne další turistický pochod v Třebíči, start je v klubovně KČT u Babáku od 6 do 10 hodin, pěší trasy 11, 20, 27 a 50 km, cyklo trasy 41, 58, 78 km.

Neděle 29. dubna

DALEŠICE
Pravidelná lodní doprava
Kramolín, od 10 a 13 hodin
Od této neděle se loď Horácko plaví každý víkend na dvou plavbách mezi pěti zastávkami. Parník vyjíždí vždy v 10 a 13 hodin z Kramolína.

MORAVSKKÉ BUDĚJOVICE
Nejen za známkami do Moravských Budějvic
DDM, od 8 hodin
Klub filatelistů pořádá v neděli v Domě dětí a mládeže celostátní výměnnou schůzku všech sběratelských oborů. Kromě poštovních známek, mincí, pohlednic, telefonních karet, kapesních kalendáříků budou k sehnání odznaky, zápalkové nálepky, staré hrnečky a další sběratelský materiál.

TŘEBÍČ
Chováme exotické mazlíčky
Třebíčské centrum, od 16 do 18 hodin
Na neděli je připravena akce Den pro přírodu v Třebíčském centru, která se koná v rámci Ekodnů. Připraven je zajímavý a naučný program, přijde vyprávět pan Hořák ze záchranné stanice Ikaros na téma Chováme exotická zvířata. Na závěr nebude chybět ani opékání buřtů. Začátek akce je v 16 hodin a potrvá do 18 hodin.