Pátek 20. dubna

Třebíč

Zábavný den s odpady

Karlovo náměstí, od 9 do 16.30 hodin

Oslavy Dne Země budou probíhat po celý dnešní den ve středu města. Program pro školy i veřejnost začíná v 9 hodin.

 Komorní Třebíč

Halahoj, od 20. do 22. dubna

Festival komorních larpů je na programu od dnešního dne do neděle v Domečku Halahoje a Katolickém gymnáziu. Prožít a zahrát si osudy mohou zájemci z řad veřejnosti. Volná místa jsou do sobotních a nedělních larpů.

Kuzmitch orchestra

Hudební klub B, od 21 hodin

Dvojkoncert kapel Kuzmich orchestra a Rockefeller Voice je připraven na dnešní večer na Béčku. Začátek je ve 21 hodin.

Mefisto

Divadlo Pasáž,20. a21. dubna

Jiří Langmajer v hlavní roli dramatu Klause Manna Mefisto se představí dnes a zítra v divadle Pasáž. Více jak tříhodinové představení začíná výjimečně po oba dva dny už v 18 hodin.

Jasenice

Tulák

Kulturní dům, od 18 hodin

Představení budišovských ochotníků je připraveno na páteční odpoledne v Jasenici. Představení operety Tulák Rudolfa Piskáčka začíná v 18 hodin. 

Okříšky

Doga

Hasičárna, od 21 hodin

Kapela Doga zahraje dnes večer v okříšské hasičárně. Začátek koncertu je ve 21 hodin.

Moravské Budějovice

Chovatelská výstava

Zámecké konírny, od 20. do 23. dubna

Trofejní úlovky z Moravskobudějovicka budou od dnešního dne k vidění v Zámeckých konírnách. Kromě trofejí čeká návštěvníky vystoupení Lukovských trubačů, vyzkoušet si budou moci lukostřelbu i laserovou střelnici. Výstava trofejí je přístupná od 8 do 16 hodin. V pondělí pouze do 12 hodin.

 Sobota 21. dubna

Okříšky

Vojta Kiďák Tomáško

Sokolovna, od 19 hodin

Přízniovcům folku je určen koncert Vojty Kiďáka Tomáška v okříšské sokolovně. Začátek koncertu, na který je vstup volný je v 19 hodin.

 Mohelno

Konzervace představ

Čertův ocas, od 15 hodin

Moravská surrealistická skupina Stir up uvádí v Galerii Čertův ocas v mohelenském mlýně výstavu děl Josefa Kremláčka a Lubomíra Kerndla. Začátek je v 15 hodin, úvodní slovo pronese Václav Pajurek.

Náměšť nad Oslavou

Tiffany

DDM Radost, od 8.30 hodin

Seznamit s es technikou tiffany, vyrobit si šperky, obrázky či jiné doplňky budou moci v sobotu dopoledne zájemci v DDM Radost v Náměšti. Začátek je v 8.30 hodin, vstupné je 50 korun.

Jemnice

Jarní pochod

Klubovna skautů, mezi8. až 10. hodinou

Jarní pochod ke Dni Země je připraven na sobotu v Jemnici. Zájemcům o procházku jarní přírodou jsou připraveny trasy v délce 10,15,25 a40 kilometrů. Startovné je30 a15 korun.

 Jemnický Jaro Fest

Sokolovna, od 19.30 hodin

V programu letošního Jemnického Jaro Festu vystoupí kapely Mandrage, Rybičky 48, Crash Road a Reflexy. Návštěvníci se mohou těšit na vystoupení taneční skupiny K4, chybět nebude hip-hopový zpěvák Choose.

Třebíč

Biojarmark

Karlovo náměstí, od 8.30 do 12.30 hodin

Jarní biojarmark bude probíhat na Karlově náměstí od  8.30 do 12.30 hodin.

Lukov

Komici s.r.o.

Na Vlachovce, od 20 hodin

Miloš Knor, Ruda z Ostravy a Lukáš Pavlásek vystoupí společně v pořadu Komici s.r.o v Lukově. Vstupné je na místě 220 korun.

Moravské Budějovice

Pampeliškový pochod

Nádraží ČD, v 8.30 hodin

Pochod vodáků z Moravských Budějovic do Zblovic je už tradičně ve znamení pampelišek. Jarní putování startuje na vlakové zastávce v Budějovicích v 8.30 hodin.

Neděle 22. dubna

Rudíkov

Lázeň perlivá

Kulturní dům, od 17 hodin

Komedii s písničkami uvedou v rudíkovském kulturním domě v neděli odpoledne ochotníci z Okříšek. Začátek představení je v 17 hodin.

Třebíč

Zahájení sezony

Karlovo náměstí, od 10 hodin

Třebíčský Veteran car club zahájí v neděli sezonu přehlídkou aut ve středu města. Auta budou na náměstí k vidění od 10 hodin.

Jak se Honza dostal na hrad

Divadlo Pasáž, od 15 hodin

Česká klasická pohádka je připravena na nedělní odpoledne pro děti a rodiče v divadle Pasáž. Začátek představení je v 15 hodin.

Hartvíkovice

Slavnostní zahájeni plaveb

Autocamp Wilsonka, od 13 hodin

Požehnáním a křtem lodi bude slavnostně zahájena první plavební sezona lodě Horácko po hladině dalešické přehrady. Slavnost bude doprovázet kulturní program. Začátek je ve 13 hodin, vstup do autocampu je volný.

Dolní Vilémovice

Kulturní dům, od 14 hodin

Představení budišovských ochotníků je připraveno na nedělní odpoledne v Dolních Vilémovicích. Představení operety Tulák Rudolfa Piskáčka začíná ve 14 hodin. 

Kněžice

Den Země na Chaloupkách

Chaloupky, od 10 hodin

Tradiční oslavy Dne Země bude letos zaměřen na ekologické a sociální problémy na planetě Zemi. Chybět nebude Okřešánek i výstava fairtradových výrobků i čajovna.