Skupinu Druhá tráva založili v roce 1991 Robert Křesťan a Luboš Malina po svém odchodu od Poutníků. Charakterizují ji dva výrazné znaky - autorská a interpretační výjimečnost zpěváka, textaře a překladatele Roberta Křesťana a mimořádná instrumentální zdatnost ostatních členů skupiny.

Kapela Druhá tráva byla hned od svého vzniku řazena mezi špičku na folk & country scéně nejen v České či Slovenské republice. Skupina vydala za dobu své existence 14 alb v Čechách i USA a je několikanásobným držitelem ocenění Anděl v kategorii Folk a Country. Jako jedna z mála českých kapel pravidelně každý rok absolvuje turné po Spojených státech amerických s velice příznivým ohlasem.

„Aktuální koncertní program zahrnuje průřez tvorby Roberta Křesťana z celé doby existence skupiny s důrazem na skladby z nejnovějšího alba Pojďme se napít. To obsahuje dosud většinou nenahrané písničky a texty Roberta Křesťana z období Poutníků a Traperů, které měl autor chuť si znovu zazpívat za doprovodu a spoluúčasti Druhé trávy," popsala Jaroslava Burketová z Městského kulturního střediska v Třebíči.

Koncert se uskuteční v pondělí 9. listopadu v 19 hodin. Vstupenky jsou k mání u pokladny Národního domu na Karlově náměstí.