A do prostor hotelu Atom přilákal řadu známých osobnos- tí. Pozvání přijala eurokomisařka Věra Jourová, náměstkyně Ministerstva pro místní rozvoj ČR Simeona Zikmundová, krajská radní Jana Fialová, náměstek hejt-mana Libor Joukl či starosta Pavel Janata. Nechyběla dokonce ani modrá krev, která koluje v žilách mladého šlechtice Svatopluka Richarda Vladislava Norberta knížete von Haugwitz a barona z Biskupitz.

Všechny přítomné při vstupu do sálu vítal předseda OHK Třebíč Richard Horký, který neskrýval potěšení z toho, jak jsou všechna místa zaplněna.

„Těší mě, že ples opět společně pořádají hospodářská komora, město, nemocnice a Energetické Třebíčsko," řekl při zahájení. „Beru to jako výraz dobré spolupráce a porozumění. Moc si toho vážím."

„Já jsem zde podruhé a jsem moc ráda, že jsem opět dostala pozvánku. Je to krásný ples," svěřila se radní Jana Fialová.

Program, kterým provázel moderátor Milan Řezníček, byl opravdu nabitý skvělou zábavou, o niž se postarala kapela Zatrestband, která zahrála ty nejznámější filmové či seriálové písničky. Po půlnoci ji pak vystřídali třebíčští Embolly, kteří dokázali, že patří mezi nejlepší blues-soulové skupiny na Vysočině.

Kdo chtěl, mohl se naučit i tančit sambu a rumbu, kterou předvedli profesionální tanečníci Alice Stodůlková a Michal Kurtiš, známí ze Stardance. A nechyběla samozřejmě ani tombola, přičemž šťastná mladá výherkyně si domů odvezla hlavní cenu, se kterou si určitě užije spoustu krásných výletů nádherný bílý skútr.

MILAN KRČMÁŘ