Jakub Smolík se na Vysočinu vrací rád. V loňském roce byl jeho koncert v Třebíči beznadějně vyprodán a není divu. Písničky jako Až se ti jednou bude zdát nebo Ave Maria či Jen blázen žárlí patří k jeho nejhranějším a divácky nejžádanějším.

„Jakub Smolík je stálicí naší hudební scény. Jeho umělecko ­ interpretační osobnost oslovuje svými sladce laděnými písněmi především ženskou část publika,“ řekl spoluorganizátor zpěvákova vystoupení Aleš Trdla.

Za svou bohatou kariéru vydal zpěvák s nezaměnitelným hlasem už 21 alb, to poslední v loňském roce. Spolu s novým CD spatřilo ve stejném roce světlo světa i nové DVD.

Založil několik vlastních skupin

Jakub Smolík začal svoji kariéru v polovině 70. let, kdy založil kapelu se spolužákem Lubošem Trnkou. Po vojně se nejen vrhl na studium hudby na konzervatoři Jaroslava Ježka, ale i do vod české hudební scény.

Smolík založil hned několik hudebních skupin, ale do povědomí posluchačů se zapsal v 80. letech minulého století coby člen kapely hudebníka a skladatele Petra Hanniga. Při spolupráci se setkal i s Lucií Bílou. V jeho repertoáru lze najít nejen Hannigovy písničky, ale i skladby Zdeňka Bartáka, Františka Kasla, nebo Jiřího Zmožka.

Spolu s Jakubem Smolíkem v Moravských Budějovicích vystoupí Pavel Geisler – bicí, Karel Jaksch – baskytara, basa, František Kas – kytara, foukací harmonika, Lenka Kopecká – housle, Martin Krč – piáno, klávesy a Richard Procházka – sólová kytara. Koncert Jakuba Smolíka je plánován v moravskobudějovické Besedě na čtvrtek 17. února od 19 hodin. Vstupenky na koncert jsou už nyní v předprodeji v Informačním centru v Moravských Budějovicích. Vstupenky se prodávají od 220 do 265 korun.