Česká pop-punková jednička má totiž ve své historii na svědomí řadu skandálů. Vystoupení se neobejde bez bláznivých kousků fanoušci Rybiček mají ještě v živé paměti koncert, během kterého se členové kapely nečekaně vysvlékli donaha.

„V třebíčském okrese máme spoustu kamarádů, bude to pro nás hodně znamenat,“ nechal se slyšel kytarista Rybiček Petr Lebeda.

Do Čáslavic míří kutnohorská kapela s novým albem Deska roku. Počítá i se zajímavými hosty, například s rockovou princeznou Bárou Zemanovou či kapelou Doctor PP. „Bára se objevila v naší písni Zamilovaný/nešťastná a pro Navostro tour jsme společně připravili volné pokračování tohoto songu,“ vysvětluje spojení s hostujícími kapelami basák Kuba Ryba a dodává: „Doctor PP je pro změnu taková srdcová záležitost, frontman Petr Pečený se objevil na našem křtu a teď pro něj dokonce píšeme skladbu na nové album.“

Rybičky 48 patří mezi signatáře petice Česko za český éter. Spolu s dalšími českými kapelami (Divokej Bill, Tři sestry, O5 & Radeček aj., pozn. red.) totiž doporučili českému éteru takzvanou „očEšťovací kúru“. Snaží se tím přimět česká média, aby více hrála novou českou hudbu a více podporovala talentované české interprety.

Turné Rybičky 48 zakončí 28. dubna ve slovenské Čadci. Ve slovenských městech odehrají celou třetinu svého turné, neboť poptávka po této kapele na Slovensku prudce stoupá.