Tradicí plesové sezony je již prvorepublikový ples na zámku ve Valči. Jeho čistý výtěžek získává sdružení Míša & Míša, které pomáhá handicapovaným lidem. „Peníze budeme šetřit na stroj, který zpracovává hlínu. Děláme keramiku a máme hliněný odpad, který potřebujeme znovu zpracovávat," řekla organizátorka plesu Hana Nejedlá ze sdružení Míša & Míša. Loni se z plesu podařilo získat kolem dvaceti tisíc korun.

Návštěvníci plesu se opět ponoří do atmosféry třicátých let. Tu podpoří nejen kapela Melody Gentlemen z Lednice. Chybět nebude ani módní přehlídka prvorepublikové módy. „K vidění bude večerní a noční spodní prádlo," doplnila Nejedlá. Ples se koná v sobotu 23. ledna a návštěvníky z Třebíče tam opět doveze autobus.

Pomáhat chce také Farní rockovo-cimbálový ples v Okříškách. „Výtěžek z plesu věnujeme Stacionáři Úsměv v Třebíči, který pomáhá občanům s postižením v okrese Třebíč a jehož služby využívají i lidé z Okříšek a okolí," sdělil farář Jacek Kruczek.

Na plese, který bude v sobotu 30. ledna v okříšské hasičárně, zahrají rockoví Yellowhammer a cimbálovka Rubáš.

Matonoha

Zatančit si mohou zájemci již o tomto víkendu, kdy se konají plesy například v Mohelně, Moravských Budějovicích, Horním Újezdu, Kostníkách, Kožichovicích, Lipníku, Římově či Čáslavicích. A v třebíčském Domě zahrádkářů je přichystán tradiční ples skupiny Bagr. „V sokolovně v Rokytnici nad Rokytnou bude v sobotu fotbalový ples. Zahraje skupina Jerry Band," zve Vladimír Herbrych.

Již poosmnácté se o nadcházejícím víkendu bude konat ples okrašlovacího spolku Sypejte ptáčkům. Na něm vystoupí kapely Fru Fru, Jezerel a Emboly. „Zahrají famózní coververze světových a českých hitů hlavně z hluboké minulosti. Celým plesem provede Tomáš Matonoha, který si s kapelou Fru Fru vystřihne mimo jiné několik úchylných verzí," láká frontman kapely Fru Fru Václav Bartoš.

Na konec ledna je nachystán reprezentační ples Okresní hospodářské komory v Hotelu Atom, kde zahrají Zatrestband a R&B Embolly.