„Producenti přišli s návrhem uspořádat koncert ve sportovní hale Spartaku a tato myšlenka mě docela nadchla. V Třebíči není moc míst, kde by se dal uspořádat takto velký koncert, a tato hala je určitě schopna uspokojit jak publikum, tak kapelu. Pozitivem také je, že profesionální zvukaři v ní dokáží připravit ozvučení na špičkové úrovni o něco snáz než na zimním stadionu," řekl o výběru místa Petr Kapinus.

Doprovodnou kapelu tvoří Pavel Vašíček (kytara), Zdeněk Bourek (kytara), Jiří Petrus (baskytara), Vladimír Čupřina Sovák (bicí), Zdeněk Pecka a Petr Zejda (vokály). „Je to sestava, se kterou si nejvíc rozumím na pódiu i mimo něj," zmínil Kapinus.

Na koncertě zazní 45 skladeb, od těch nejstarších až po ty, se kterými se se svými fanoušky loučil. Koncert má být průřezem celou kariérou zpěváka, dnes učitele na třebíčské základní škole. O opětovném návratu k dráze muzikanta prý neuvažuje. Vzpomínkový koncert má být ojedinělou událostí. „Určitě se jedná o výjimečnou událost. Na koncert se těším, ale o jeho opakování v této chvíli určitě neuvažuji," vzkazuje. Kapinus.