Partička zavítá i na Vysočinu a to ve středu do Moravských Budějovic a v pátek do Žďáru nad Sázavou.

Během pořadu čtveřice bavičů improvizuje několik scének, jejichž scenář jim na míru šije scénarista pořadu Daniel Dangl. Improvizovaný je i hudební a zvukový doprovod, o který se stará Marián Čurko.

Všichni, kteří by se chtěli jít podívat na Partičku do Žďáru, by neměli dlouho váhat. „Vstupenky rychle mizí. Kdo má zájem, neměl by s nákupem otálet. Lístky nabízíme na internetu v síti Ticketstream. Kdo dává přednost osobnímu nákupu, může zajít do cestovní kanceláře Čedok na náměstí Republiky," informoval Tomáš Skupina z Livemusic Agency, jež akci pořádá.

Improvizace

Každý týden se objevuje na televizní obrazovce série scének, které tvoří díky spontánnosti a improvizaci jedinečný díl, událost, která se nedá nacvičit, ani zopakovat. Je to kouzlo okamžiku, které vzniká přímo před kamerou.

Jediný, kdo zná témata jednotlivých her, je moderátor. Ten má za úkol herce pomocí vybraných témat nejen inspirovat, ale zároveň dostat i do úzkých, aby předvedli, co v nich doopravdy je. Divák se baví nejen tím, jak se s úkoly vypořádají, ale také tím, když se herci doslova škvaří a celkově nezvládají situaci.

Ve hrách účinkují improvizátoři v různém počtu. Každý z nich je individualita. Právě komunikace mezi nimi způsobuje to, co odlišuje tento pořad od všeho, co diváci doteď u nás viděli.

Přesvědčit se o výkonech herců a o tom, že jednotlivé díly nejsou nijak sestříhány a herci mají na přípravu scének opravdu málo času, bude možné v tomto týdnu hned ve dvou městech na Vysočině. V Moravských Budějovicích v Besedě vystoupí hned zítra a k dalším vystoupením dojde v pátek 21. března v Domě kultury ve Žďáře nad Sázavou. Na obou místech se budou hrát představení dvě, a to od 17.30 a od 20 hodin.