Letos, kdy divadelníci načínají druhou desítku svých vystoupení, došlo k malé změně. Aby se mohli uplatnit všichni, i ty menší děti, nacvičili představení dvě, a obě jsou veselohry.


První sehrají ti menší herci a herečky už tuto neděli v 16 hodin, a má název „O perníkové chaloupce aneb Jenom tak“.
To další pak předvedou už zkušení účinkující v sobotu 19. prosince. Představení se jmenuje „Elixír a Halíbela“.


Repríza je naplánována na 2. ledna 2010.


Ochotnické divadlo má v Dalešicích tradici. Každé představení sleduje se zájmem do posledního místa zaplněná sokolovna. „Úroveň jejich vystoupení je rok od roku vyšší a obecenstvo se na vystoupení těší a vždy se opravdu nefalšovaně baví,“ říká místní místostarosta Rudolf Špaček.


S dětmi obětavě nacvičují režisérky Magda Potůčková a Věra Špačková. Neobejdou se bez spolupracovníků a pomocníků. Živý hudební doprovod, shánění a šití kostýmů, výroba kulis a dekorací, řešení technických a jiných problémů, to vše je třeba, aby se představení mohlo uskutečnit.


„Jsme ale rádi, že máme v Dalešicích kulturu, kterou „vyrobí domácí producenti“, kteří navázali na předválečné ochotnické tradice sokolské i ochotnické tradice let šedesátých a sedmdesátých, kdy úroveň divadla pod záštitou Osvětové besedy byla u nás na vysoké úrovni. Těšíme se a zveme všechny do dalešické sokolovny na obě představení,“ vzkázal místostarosta Špaček.