Backstage of Stařeč

V pořadí již 6. ročník festivalu Backstage of Stařeč, jehož hlavním cílem je podpořit mladé a perspektivní hudební kapely v regionu a umožnit jim zahrát si na profesionálním pódiu před početným publikem proběhne 21. – 22. července na již tradičním místě (tj. hokejové hřiště na Nivě) ve Starči.

V pátek začne festival již v 16 hodin a během večera vystoupí kapely Iron Soul, Mr. Cook, Vzhůru a níž,Richard Ramirez, Morčata na útěku a Paradoxx.

V sobotu bude nabitý program pokračovat již od třetí hodiny odpolední a těšit se můžeme například na kapely Endless Melody, Midnight Madness, Bleeding Heart, The Bush, Zelenina, System Of a Down (revival), Eight GT Core a Exxon Valdez.

Vstupné na oba dva dny je v předprodeji 150 Kč a na místě 200 Kč.

Slavnostní, francouzsko-český koncert

Již XXIII. ročníku tohoto koncertu pořádaného Francouzsko - českou hudební akademií Telč, založenou jako ojedinělý hudební evropský projekt propojující českou a francouzskou kulturu se uskuteční v Zadní synagoze v Třebíči v neděli 23. července od 18 hodin. Vstupné dobrovolné.

Folkové prázdniny Náměšť nad Oslavou 2017

Tradiční, neobyčejný hudební festival, trvající 8 dní, letos na téma „O snech a snílcích“ začne již tuto sobotu. Své vystoupení letos připravily více, jak dvě desítky jedinečných hudebníků z celého světa, kteří obklopeni nádherným prostředím náměšťského renesančního zámku, zámeckým parkem a řekou Oslavou zahrají na území České republiky nejspíše poprvé.

Folkové prázdniny jsou vlastně několik festivalů v jednom. Nepůjde jen o hudbu, součástí budou také taneční, výtvarné a textové dílny, včetně dílen pro děti, muzikologické kolokvium, odpolední rozpravy s hudebními publicisty, výstavy s hudební tématikou, výtvarně-hudební happeningy a mnoho dalšího.

Folkové prázdniny v Náměšti nad Oslavou
Divadlo, muzika, kavárna a kolotoč. Zahradní slavnost začíná

Slavnostní otevření areálu proběhne tedy v sobotu 22.července ve 20.00 hodin, kdy festival zahájí svým vystoupením portugalská skupina Reyfado Lisboa, přetékající vášněmi, emocemi a smutkem v té nejčistší podobě.

V neděli 23. července začne ve 14.00 hodin ve staré tkalcovně program s podtitulem „Sny, touhy, bláhovost a ukolébavky“, kde si budou návštěvníci moci vychutnat dobrou kávu a zatancovat argentinské tango za doprovodu muzikantů. Hned hodinu poté začne v areálu zámku nedělní zahradní slavnost. Od 17.45 hodin vystoupí skupiny Balkansambel, Muzsikás&Škampovo kvarteto nebo Lorcán Mac Mathúna:Visionaries and their words.

Planeta dinosaurů a Wilsonce

V sobotu 22. července se v Autocampu Wilsonka na Dalešické přehradě uskuteční unikátní projekt Planeta dinosaurů aneb fantastická cesta do minulosti. Od 15 hodin se mohou především děti těšit na setkání s živým tyrannosaurem Rexem, kreativní dílnu, střelnici a různé soutěže a aktivity.

Noční hasičské závody v Kojatíně

SDH Kojatín a SDH Vladislav pořádají v sobotu 22. července již sedmý ročník nočních závodů v požárním útoku mužů a žen.

Závody budou jako vždy probíhat dle pravidel Třebíčské ligy - muži na 3B, ženy na 2B. Prezentace týmů je naplánována od 20:15 a hned po prezentaci odstartují útoky, které potrvají až do pozdních nočních hodin. Startovné činí 200 Kč

O pohár městyse Budišov

SDH Budišov pořádá v neděli 23. července hasičskou soutěž O pohár městyse Budišov. Soutěž se uskuteční na náhradním hřišti v Budišově u chovatelského areálu (trať a náběh je travnatý, kolem základny pak asfalt) a bude zařazena do seriálu Třebíčské okresní ligy 2017.

Zahájení proběhne ve 12 hodin prezentací, od 12.30 nástup soutěžních družstev a porada velitelů a ve 12.45 pak odstartují samotné útoky. Občerstvení na místě zajištěno.
Startovné činí 200 Kč.