Kromě společných web stránek www.vinobrani.cz je to i zvlášť pro tuto příležitost vypravený vlak – Znojemský expres. Z Jihlavy vyjíždí v sobotu v osm hodin ráno. Lidé z Vysočiny se tak mohou připojit k desítkám tisíc návštěvníků, kteří na vinobraní každoročně jezdí.


Loni 80 tisíc lidí


Loni do Znojma při této příležitosti zavítalo stěží uvěřitelných 80 tisíc lidí.


Kdo do Znojemského expresu nastoupí, zakoupí si jízdenku v hodnotě 300 korun. Ta je zároveň společnou vstupenkou na Znojemské historické vinobraní i na Pálavské vinobraní v Mikulově. Opravňuje v Mikulově po celé tři dny ke vstupu na náměstí, do amfiteátru pod Turoldem, do zámecké zahrady, Dietrichsteinské hrobky, městské galerie a do prohlídkových prostor zámku. Ve Znojmě pak po oba dny také ke vstupu na rytířské turnaje v Horním parku a na výstavu ve sportovní hale rovněž v Horním parku.


„Kapacita Znojemského expresu pro jízdu z Jihlavy je 336 míst, pro zpáteční jízdy 168 v každém vlaku,“ upřesnila regionální mluvčí pro Moravu akciové společnosti České dráhy (ČD) Kateřina Šubová. V ranním vlaku z Jihlavy lze vystoupit pouze ve Znojmě a Mikulově. V obou večerních vlacích lze nastoupit pouze v Mikulově a ve Znojmě.


Speciální vlak zajišťují ČD, objednatelem je Znojemská Beseda a Znojemská rozvojová, s.r.o.