„Baví mě to celé od začátku do konce. Nejdřív nápad, čeho se bude pořad týkat, a rozhodování, které kapely a které zpěváky zařadím. Pak vybírání ukázek z jejich často rozsáhlé diskografie, promýšlení, co o nich krátce říct,“ říká Zeibert.

Nabídku na první pořad dostal před třemi lety od Vítka Oplatka. „Ani netušil, že jsem něco takového chtěl už dávno zkusit,“ dodává místostarosta.
Inspirací mu byly pořady Jiřího Černého, Jana Rejžka nebo Petra Dorůžky: „Hlavně proto, že pouštěli písničky a povídali věci, které by tehdy komunisti nepustili do rádia ani do televize ani za nic. Za mého mládí se říkalo, že: Zatímco snem teenagera šedesátých let bylo mít kytaru a zpívat jako Dylan nebo mít kapelu jako Rolling Stones, snem teenagera let osmdesátých bylo mít kufr desek a pouštět je.“

A právě Dylan bude jedním z interpretů, které si můžete přijít poslechnout tento pátek do pořadu s názvem Báječní muži s kytarou a foukací harmonikou.
Z hudby se mu toho líbí spousta. Sám se snaží při poslechových večerech kombinovat známé interprety s těmi málo známými.

„V Šarmantních dámách byla vedle Navarové, Radůzy a Katky García taky Pavla Milcová a Ta Jana z Velké ohrady, v pořadu Muži a ženy jsou dva různé živočišné druhy Jiří Suchý, Jan Burian, Eva Olmerová, zapomenutí Colorfactory či písničky z filmu Samotáři,” vyjmenovává interprety, kteří v jeho pořadech již zazněli.

Páteční večery v Domečku studentského klubu nejsou jediným takovým projektem, na kterém se Milan Zeibert podílel: „Hodně mě bavilo vybírat písničky z filmů Jana Hřebejka pro pořad Pruhovaná plavba. Když jsem je s panem režisérem konzultoval, hned si všiml, že mám na začátku instrumentálku Brisbane z filmu Horem Pádem, a navrhoval, ať použiju její coververzi zpívanou Danem Bártou, že je lepší. Ukázal jsem mu na konec rozpisu – Bártovu verzi jsem měl nachystanou jako poslední písničku.“

Sám by chtěl udělat večer věnovaný houslistovi Janu Hrubému. „Možná bude na jaře, ale možná i něco úplně jiného,“ plánuje Zeibert.

V pátek od sedmi hodin večer v Halahoji si můžete poslechnout Milana Zeiberta a Báječné muže s kytarou a foukací harmonikou.