Dále vystoupí skupina China Blue a program uzavře velkolepá show Monkey Business. Doprovodný program je nachystán pro širokou veřejnost zdarma.

Smyslem projektu je především zvýšit povědomí, jak zavčas tomuto zhoubnému onemocnění předcházet a tím zajistit i částečnou prevenci.

„Není to lehké," řekla Jaroslava Prokešová, zakladatelka a ředitelka Victoria Agency. „O rakovině se již ve společnosti hodně ví a mluví. Stále je však mezi námi pouze malé procento lidí, kteří své myšlení posunou dostatečně daleko na to, aby pravidelně navštěvovali svého lékaře. Podle statistických údajů se pacientem stane každý třetí občan České republiky a dva ze čtyř nemocných umírají. Dodržováním jednoduchých zásad zdravého životního stylu lze až polovině všech onkologických onemocnění předejít. Proto se stalo šíření zásad prevence rakoviny naším hlavním cílem u tohoto projektu," vysvětlila.

Módní show

V průběhu kulturně společenského odpoledne budou k dispozici návštěvníkům dva stany kosmetické firmy, ve kterých se budou ženy moci seznámit s projektem Liga proti rakovině. Dále bude v nabídce diagnostika pleti, poradenství a nové zajímavé produkty, které v současnosti kosmetická firma nabízí. Samozřejmě se nezapomíná na maminky s dětmi a děti samotné, pro které bude k dispozici skákací hrad, dětské soutěže, karaoke a jiné drobné atrakce.

Módní show „Pro Marii" bude tvořena převážně třebíčskými vystavovateli, což se stalo u Victoria Agency již tradicí. Diváci se mohou těšit na originálně zpracované a choreograficky zajímavé vstupy. Kolektiv Victoria Agency je doplněn skupinou žen středního i vyššího věku, jenž se u diváků těší velké oblibě.

Vystoupí tanečník z Prague Company Davee Selezaan, parkourová skupina Urban Sense, mladí módní návrháři a mnoho dalších. O občerstvení v podobě různých specialit a pochoutek se po celý den postará jihlavský Club Xanadu, jenž je zároveň spoluorganizátorem celého projektu. „Velmi nás překvapil, ale zároveň potěšil zájem o tento projekt. Velké poděkování patří Městskému kulturnímu středisku, městu Třebíč, našim vystavovatelům a partnerům. Nezbývá než pozvat lidi všech věkových kategorií, muže, ženy i děti, aby přišli na třebíčské Karlovo náměstí, a podpořili tak svojí účastí program Ligy proti rakovině," dodala Jaroslava Prokešová.

MILOSLAVA ZEMANOVÁ