V rámci koncertů zní písně jak ze současného repertoáru, tak i „recyklované" písně ze zpěvaččiných předešlých projektů. Během koncertní šňůry se šestinásobná držitelka výročních hudebních cen Anděl zastaví také v třebíčském hudebním Klubu B. Sólově tam vystoupí ve čtvrtek 10. března.

„Koncerty turné jsou vděkem za to, že se dosud můžu zcela svobodně realizovat skrze hudbu, ať už sama, či s výjimečnými hudebníky, s nimiž sdílím kapelu Baromantika. Na všech koncertech se lehce dotkneme retrospektivy a představíme něco z nových nápadů, kterými rezonuju. To platí i pro sólové koncerty," přibližuje skladbu koncertů Lenka Dusilová.

Lenka Dusilová nedávno absolvovala evropské turné s úspěšným tanečním představením One Step Before the Fall divadelního souboru Spitfire Company a poté vystoupení v New Yorku s tanečnicí Tendayi Kuumba v rámci projektu New York Prague Effects.

Paralelní život

„Nesnáším stereotyp. Proto se snažím žít hudebně paralelní životy, mezi kterými osciluju kapela Baromantika, mé solitérské koncerty či divadlo," říká jedna z nejsvébytnějších tuzemských hudebnic, která mimochodem na rozdíl od jiných neopakuje stále stejné písně, které žádá publikum, ale dává prostor svým novým a novým nápadům. „Mám vizi, která je ještě trochu v mlze. Živé hraní je taky součástí hledání a dobrou reflexí," zmínila na počátku turné zpěvačka.

Na prahu nové etapy života po svých čtyřicátých narozeninách nechce zbytečně marnit čas. „Je na čase začít své tělo více hýčkat, naučit se ve volných chvilkách relaxovat a vypouštět, co mě zbytečně stresuje. Na to už nesmí být prostor," zamýšlí se.