Během čtvrt hodiny bylo všech 250 lístků pryč. Poté se začali o vstupenky hlásit případní náhradníci.

Přibližně o půl sedmé, půl hodiny před začátkem předprodeje, stálo ve frontě v jihlavském domě kultury a odborů pětadvacet lidí. Pět minut před sedmou ranní se jejich počet zvýšil na čtyřicet.

Lidé stáli nejen na chodbě před předprodejem, ale i na schodišti směrem dolů.

Někteří si čas krátili povídáním, jiní četbou. Telefon v kanceláři skoro bez přestání zvonil.

První stála ve frontě před kanceláří paní Jana z Jihlavy. „Přišla jsem ve čtvrt na pět ráno. Myslela jsem, že tu bude hodně lidí,“ řekla žena, která si zamluvila dvě vstupenky jako dárek pro babičku a dědu.

Frontu na rezervaci sedmi lístků si vystála i prodavačka Hana. „Vstupenky na koncert Karla Gotta jsem brala pro kolegyně z práce. Do fronty jsem si stoupla ve tři čtvrtě na šest,“ dodala.

Jindřich Houska chtěl lístky pořídit pro své rodiče k výročí svatby. „Bohužel už jsem pouze náhradníkem. Mrzí mě to, protože jsem chtěl rodičům udělat radost. Jsou velkými obdivovateli Karla Gotta,“ řekl pětatřicetiletý muž z Jihlavy.

Mezi náhradnicemi byla i důchodkyně Věra Karafiátová. „Chtěla jsem vstupenku pro sebe a manžela. Karla Gotta jsem už v Jihlavě viděla několikrát. Naposledy to bylo při odhalování pamětní desky zpěváka Járy Pospíšila v roce 2005.

Na koncert jsem se těšila,“ škoda,“ dodala smutně důchodkyně.

Více si můžete přečíst ve středečním vydání Jihlavského deníku.