Od pondělí jsou uzavřena všechna oddělení v ústřední budově Městské knihovny v Třebíči, a to až do neděle 1. srpna. „Otevřena bude pouze internetová studovna, kde bude k dispozici internet a kopírování. Denní tisk bude v době uzavření k dispozici na pobočce Modřínová,“ informovala zástupkyně ředitelky knihovny Eva Bazalová.


Ti, kterým končí výpůjční doba knih právě v tomto termínu, se nemusí obávat upomínek. Výpůjční lhůty knih a časopisů s termínem vrácení v době uzavření knihovny se přesouvají do dalšího týdne,“ dodala Bazalová.


Pokud nevíte, dokdy máte vypůjčené knihy vrátit, stačí se podívat do svého čtenářského konta na stránkách knihovny.


A ještě s jedním ulehčením přichází právě v době dovolených knihovna a vychází tak vstříc čtenářům, kteří většinu prázdnin tráví mimo Třebíč. Prodloužit si výpůjčku můžete nyní i přes internet. Stačí k tomu jen vyplnit elektronický formulář na stránkách knihovny. Po jeho vyplnění vám na e-mail nebo mobilní telefon bude následně zaslána informace o době prodloužení výpůjček. Toto prodloužení však můžete použít pouze jednou.


Stěhování a údržba


Zavřená zůstane celý červenec i knihovna v Jemnici. Zde je hlavním důvodem stěhování do nově opravených prostor v kulturním domě v ulici Tyršova.
Každoroční odstávku hlásí i kino Pasáž. „Kino je zavřeno od včerejšího dne až do 8. srpna. Důvodem je samozřejmě aby si lidé, kteří v kině pracují, mohli vzít dovolenou, ale hlavním příčinou je údržba, jenž kino po celoročním promítání den co den potřebuje,“ řekla vedoucí kina Iveta Hykolli.


Po ní na diváky krom běžného provozu čeká i další nejen noční Filmový maratón. „Plánujeme stejně jako vloni na konec prázdnin filmový maraton. Od dvou hodin začneme promítáním snímků pro děti a poslední film bude začínat ve dvě hodiny v noci,“ dodala Hykolli.


K vidění budou v sobotu 28. srpna například hity letošní filmové sezony Kuky se vrací či Ženy v pokušení a vyvrcholí hned třemi díly upírské ságy Twilight. Konec je plánován na půl pátou ráno.